Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Eşti dator acum să-ţi îndrepţi păcatul, să-ţi repari greşeala, să-ţi revizuieşti hotărârea

Eşti dator acum să-ţi îndrepţi păcatul, să-ţi repari greşeala, să-ţi revizuieşti hotărârea

Eşti dator acum să-ţi îndrepţi păcatul, să-ţi repari greşeala, să-ţi revizuieşti hotărârea

Cuvântul lui Dumnezeu spune: Nu este nici o deosebire, căci toţi au păcătuit (Rom. 3, 22-23). Toţi au ales răul în locul binelui, păcatul în locul credinţei, pe Baraba în locul lui Hristos.
Acum singura mântuire stă în revenirea asupra acestei alegeri.
Să ne prăbuşim la pământ în faţa lui Dumnezeu, să ne izbim cu pumnii în piept, şi în cap, şi în gură şi să plângem cu amar păcatul cel mare pe care toţi l-am făcut, lepădându-ne de Iisus şi alegându-l pe Baraba.
Şi, în clipa aceasta mare, să-L alegem de data asta, cu toţii, pe Iisus, salvatorul sufletelor noastre! Să ne lepădăm cu toţii de Satana şi să ne unim cu adevărat şi pe totdeauna, cu toţii, cu Hristos, Domnul şi Împăratul nostru, aşa cum am promis la Sfântul Botez.
Dragul meu, şi tu şi voi şi noi toţi ne-am lepădat atunci, de aceea şi noi trebuie să ne întoarcem acum.
Preot sau laic, bogat sau sărac, soldat sau civil, cult sau incult, bătrân sau tânăr, femeie sau bărbat, mic sau mare – oricine ai fi tu – prin aceşti înaintaşi ai tăi, ai păcătuit şi tu.
Eşti dator acum să-ţi îndrepţi păcatul, să-ţi repari greşeala, să-ţi revizuieşti hotărârea.
Eşti dator faţă de conştiinţa ta, faţă de omenirea întreagă, faţă de Dumnezeu Însuşi, împotriva Căruia ai păcătuit, eşti dator faţă de mântuirea sufletului tău să vii astăzi şi-I să ceri iertare lui Hristos şi să-I dai slavă.
Să primeşti împărăţia şi răscumpărarea Lui, singura ta salvare.
Ai făcut tu oare acest lucru până acum?
Dacă da, atunci ferice de tine! Tu ai primit pe Hristos, Răscumpărătorul sufletului tău şi ai primit de la El răscumpărarea păcatului tău şi făgăduinţa vieţii tale veşnice.
Desigur, dacă vei rămâne până la moarte credincios şi statornic în această hotărâre şi în acest legământ, vei primi, ca sfârşit al credinţei tale statornice, mântuirea sufletului tău (I Petru 1, 9).
Dar dacă nu, dragul meu, tu eşti tot sub cea mai mare osândă, sub cel mai cumplit blestem, în cea mai deznădăjduită stare: soarta ta este unită cu a ucigşilor lui Hristos! Să ştii asta!
Până încă mai poţi plânge,
până te mai poţi întoarce,
până n-ai căzut în flăcări,
vino, vino la Hristos. Şi alege viaţa Lui.
După aceea rămâi statornic şi hotărât cu cei care Îl iubesc, cu cei care Îl ascultă, cu cei care-L slujesc pe Dumnezeu statornici până la sfârşit.

Slavă îndelung-răbdării Tale, Doamne Iisuse, slavă Ţie!
Iată-mă, stau şi eu în faţa Ta, Doamne Iisuse, acum…
Privesc la mulţimea cea care, cu strigăte de ură, s-a lepădat de Tine şi s-a alipit de Baraba.
Mă recunosc printre cei care s-au unit cu păcatul şi s au lepădat de neprihănirea Ta; am fost şi mai sunt poate şi acum.
Dar vin cu lacrimi de amară pocăinţă şi de îndreptare, rugându-Te să mă ierţi şi să mă primeşti, să mă mântui.
Primeşte-mă, Iisuse Doamne, între cei care Te aleg pe Tine ca Domn şi Mântuitor al lor, între acei care s-au predat şi s-au hotărât pentru Tine pentru totdeauna, între acei care duc până la capăt mântuirea lor, cu frică şi cu cutremur, ferindu-se de păcat şi alipindu-se de Tine în calea şi în Lucrarea şi în adunarea scumpă şi sfântă în care s-au predat Ţie de la început şi în care Te au slujit pe Tine cu credinţă şi cu dragoste prin toate până astăzi, ca să fiu şi eu un mântuit al Tău.
Amin.

Traian Dorz

din ”HRISTOS – RĂSCUMPĂRĂTORUL NOSTRU” -pag. 219-221

error

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!