Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Alexandru Pop

Alexandru Pop

JERTFA OAMENILOR SFINŢI

Mulţumim din toată inima Bunului Dumnezeu pentru că El ne-a ajutat ca să ajungem până aici, în acest loc al întâlnirii cu El. Şi să-L rugăm pe Domnul să ne dea putere să înţelegem tot ce s-a spus de aseară şi până acum, căci s-ar putea întâmpla ca până deseară să nu mai fim pe aici, pe pământ; şi să ajungem cu toţii să ne împăcăm cu El.

Facă Dumnezeu ca, în ziua de astăzi, cu adevărat să fim uniţi cu El şi după ce ne vom despărţi de aici, înarmaţi cu tot ce ne dă El şi cu ce a dat El copiilor Lui, să putem face faţă tuturor duhurilor rele care mişună în mijlocul nostru şi care caută să ne tulbure. Care caută să ne dezbine şi care caută ca să ne dea alte îndrumări, să ne ia preocuparea rugăciunii, a jertfei şi a postului, şi a pocăinţei. Şi care ne şoptesc necontenit că starea după ce am făcut legământul este bună. Că nu mai e nevoie să mai faci nimic, că starea pe care o ai este bună, că mergi bine. Diavolul se bucură atunci, nu se tulbură când astfel de credincioşi vin la adunare. Nici nu se tulbură când facem un astfel de legământ. El se tulbură numai atunci când vede că, din clipa în care am făcut legământul, devenim într-o mai strânsă legătură cu Dumnezeu, zi şi noapte. (mai mult…)