Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Arhimandrit Simeon Kraiopoulos

Arhimandrit Simeon Kraiopoulos

O referire la botez – Arhimandrit Simeon Kraiopoulos

Ca să mă fac mai bine înțeles: cineva, de pildă, se botează și devine creștin ortodox. Ce poate fi mai presus decât a se elibera cineva de păcatul strămoșesc, intrând în trupul lui Hristos, care este Biserica Lui, și să devină membru al trupului lui Hristos și să se sfințească?

Și totuși, așa cum spuneam și altădată, Părinții sublinează faptul că, dacă cineva nu trăiește ca un creștin, așa cum i se cere prin Botez, și rămâne doar botezat, în ziua Judecății această taină înfricoșătoare va fi în defavoarea lui. (mai mult…)

Să crezi în Dumnezeu în sensul că te lași în voia lucrării Lui

Arhimandrit Simeon Kraiopoulos

Astăzi, într-o anume împrejurare la Spovedanie, mi-am amintit ceva ce am văzut cândva la Strasbourg, și m-a impresionat foarte mult. Între Strasbourg, care este un oraș francez și Koln, un oraș german, trece râul Rin, care desparte cele două orașe. Este un râu navigabil, mare, pe care urcă și coboară vapoarele. Nemții, în partea lor au construit o trecere inegală, de aceea au fost silți să ridice puțin podul de linie ferată, care trece pe deasupra râului și unește cele două orașe și să-l mute puțin mai spre stânga. (mai mult…)