Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Dumitru Mihalache

Dumitru Mihalache

DUMITRU MIHALACHE din Nădârjac, judeţul Iaşi

Dumitru Mihalache

GRUPUL FRAŢILOR MOLDOVENI

DUMITRU MIHALACHE din Nădârjac, judeţul Iaşi

Despre el, Părintele Iosif scria: „Preaiubitul nostru frate este un deschizător de drum şi călător prin ţară pentru vestirea Domnului şi a Oastei Lui. La început cu coşul în spate, iar mai târziu cu un măgăruş, a colindat şi colindă mereu satele şi oraşele, vestindu-L pe Domnul prin viu grai şi prin desfacere de cărţi şi foi religioase.” (mai mult…)

Nazireii şi grupările Oastei Domnului

Agapie Tocileanu din Ialomiţa

Agapie Tocileanu din Ialomiţa

În primii doi ani de la începutul Oastei Domnului, lucrarea de evanghelizare începută de Duhul Sfânt prin ea a luptat din greu şi a înaintat foarte încet. Acest început era atât de nou şi de neobişnuit la noi… Nimeni nu mai făcuse aşa ceva şi nici nu se mai auzise să mai fi început cineva o astfel de lucrare nicăieri, în nici o altă ţară. Vestea Evangheliei la noi era atunci ceva atât de nou şi de străin, încât oricine te auzea vorbind despre Biblie şi despre o viaţă nouă duhovnicească se uita la tine ca la ceva din cu totul altă lume. De aceea, la început, intrările au fost aşa de puţine în Oaste, iar împotrivirile au fost atât de mari! Era un act de curaj atât de mare o intrare în Oaste atunci, încât cei care făceau acest lucru erau socotiţi nişte nebuni şi erau întâmpinaţi peste tot cu o împotrivire la care puţini puteau rezista şi birui.

 

Iată de ce istoria acestor ani de la început este plină de atâtea jertfe şi suferinţe, că te miri cum au putut birui cei ce au trecut prin ele. De aceea noi suntem datori o preţuire veşnică celor ce au biruit totuşi, reuşind să împrăştie vestea despre Oastea Domnului prin răspândirea cărţilor şi a foilor pe care profetul şi mucenicul Domnului, Părintele Iosif Trifa din Sibiu, cu un curaj nespus de mare şi cu o muncă uriaşă, reuşea să le scrie şi să le trimită prin ţară. (mai mult…)