Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Florea Călin

Florea Călin

Florea Călin din Vânători – Teleorman

Fratele Florea Călin din comuna Vânători – Viişoara, judeţul Teleorman, s-a întors la Domnul înscriin­du‑se în Oaste încă în anul 1927, în primii cinci ani de la înfiinţarea Oastei. De atunci şi până în anul 1980, când a trecut la Domnul, el a fost, în toţi aceşti 53 de ani, un frate adevărat şi un os­taş harnic şi statornic în slujba Dom­nului Ii­sus Hristos şi în Oastea Lui.

De-a lungul tuturor acestor ani, prin toate încercările şi valurile prin care a trecut Oastea Domnului şi stegarul ei, Părintele Iosif Trifa, credinciosul frate Florea Călin nu s-a îndoit niciodată şi nu s-a retras din luptă, ci, mereu în primele rânduri, a ţinut pasul cu cei mai viteji şi mai credincioşi fraţi din lupta Domnului Iisus Hristos.

Pe vremurile bune, când se putea alerga în toate părţile, el a fost neobosit în aceste alergări binecuvântate pentru semănarea Cuvântului Sfânt. A fost unul dintre cei mai harnici desfăcători de foi şi cărţi ale Părintelui Iosif, dar a fost şi unul dintre cei mai punctuali plătitori. El nu numai că n-a rămas dator niciodată pentru sămânţa cumpărată din hambarul Domnului, dar a dat totdeauna şi câte ceva pe deasupra pentru ajutorarea lucrului sfânt. De aceea Părintele Iosif a avut totdeauna cuvinte de laudă şi de admiraţie pentru fratele Florea ori de câte ori venea o ştire frumoasă de la el, pentru că acest frate nu a uitat niciodată binele pe care i l-a făcut Domnul prin Părintele Iosif. (mai mult…)