Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Gheorghe VELA

Gheorghe VELA

ADEVĂRATA CINSTIRE a Părintelui Iosif Trifa

Când ne adunăm în fiecare an la Sibiu, ca să cinstim memoria Părintelui Iosif Trifa, ne adunăm din multe părţi ale Țării şi facem sacrificii, jertfe, eforturi și cheltuieli și multe pregătiri, ca să ajungem la Mormântul „Păsării Măiestre”, ca să ne exprimăm omagiul nostru de recunoștiință pentru numele și persoana Părintelui Iosif Trifa și ca să-i mulțumim pentru binele cel duhovnicesc pe care l-a făcut vieții noastre, ajutându-ne să devenim Creștini Ortodocși credincioși în cunoștiință de cauză, în Biserica noastră Ortodoxă și „ostași ai Domnului”!

Însă tot mai puțini dintre noi, ostașii Domnului, și mai ales cei tineri, după ce corifeii, stâlpi și luminătorii Oastei, au trecut rând pe rând la Domnul, realizăm, conștientizăm și înțelegem că cinstea adevărată a Părintelui nostru drag și scump Iosif Trifa, are (dau ar trebui să aibe, așa cum este normal) două părţi. (mai mult…)