Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Manastirea Banceni

Manastirea Banceni

Adunare anuală la Mânăstirea Bănceni – Ucraina

Mânăstirea BănceniÎn zilele de sâmbătă 20 şi duminică 21 iulie a.c., începând cu slujba Vecerniei, la mânăstirea Bănceni – Ucraina, după frumoasa tradiţie ostăşească din aceste ţinuturi, se va ţine Adunarea anuală a Oastei Domnului. Menţionăm că s-a modificat data cu o duminică mai devreme decât în ceilalţi ani din motive binecuvântate.

Aşteptăm cu toată dragostea preoţi, fraţi şi surori din întreaga Românie şi de peste hotarele ei, spre a ne bucura cu toţii în dulcea părtăşie ostăşească.

Cu toată dragostea în Hristos-Domnul, 

P.S. LONGHIN (Mihail) JAR

Peste 400 de copii îi spun „tată” unui preot (Video)

Vă prezentăm mai jos, ca un mic dar de Paşti, reportajul difuzat ieri, 14 aprilie, la Realitatea TV, despre Părintele Mihail Jar de la Mânăstirea Bănceni, Cernăuţi – Ucraina.

Sursa aici.

Slavă Domnului, în sfârşit se vorbeşte la nivel naţional de activitatea duhovnicească şi umanitară a Părintelui, o lucrare din dragostea imensă a Părintelui Mihail pentru Dumnezeu şi pentru semenii aflaţi în suferinţă, dragoste izvorâtă şi crescută în tinereţile vieţii sale prin adunările Oastei Domnului de prin satele româneşti de lângă Cernăuţi, apoi la fraţii ostaşi din România. Părintele Mihail împreună cu monahi şi copii orfani vin deseori la Adunările Oastei Domnului în România. Aici avem cîteva fotografii.

Ca o simplă constatare, este cunoscut faptul că încă de la începuturile înfiinţării mânăstirii, fraţii, maicile, copii, ostenitorii şi vizitatorii se salută între ei cu: „Slăvit să fie Domnul” (Ps. 69:5) – salutul Oastei Domnului.

În materialul de mai sus, (mai mult…)

Adunare anuală la Mănăstirea Bănceni

În zilele de sâmbătă 25 şi duminică 26 iulie, a.c., începând cu slujba Vecerniei, va avea loc, la Mănăstirea Bănceni (Ucraina), A­du­narea anuală a Oastei Domnului.

Cu toată dragostea invităm preoţi, fraţi şi surori de pretutindeni să fie alături de noi la această tra­-di­ţională sărbătoare a Frăţietăţii Oastei Dom­nului din Bucovina de Nord.

Părintele Mihail JAR