Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home OrtodoxiaTinerilor.ro

OrtodoxiaTinerilor.ro

De la închinarea ortodoxă la închinarea prin spectacole de muzică rock și prezentări power point sofisticate

Vă invităm să citiți o argumentare foarte serioasă și de mult folos asupra comparației dintre închinarea specifică Bisericii Ortodoxe și închinarea specifică bisericilor protestante.

În ultimele câteva decenii, o nouă formă de adorare a devenit larg răspândită printre creştini. Pe când înainte oamenii cântau cântece acompaniate de un instrument şi mai apoi ascultau predica, în această nouă formă de adorare sunt implicate formaţii care aduc laudă folosindu-se de instrumente specifice formaţiilor rock prin cântece de laudă scurte şi de impact, prezentări sofisticate în powerpoint în timp ce pastorul dă sfaturi practice înălţătoare despre o viaţă creştinească împlinită. Citeşte în continuare »

Impresii și fotografii din frumoasa Tabăra de tineri a asociației Oastea Domnului de la Mănăstirea Neamț (16 – 22 august 2012)

Preluat de pe OrtodoxiaTinerilor.ro:

OT despre Tabara

„[…] Sunt bucuros că am cunoscut Oastei Domnului nu din cărți sau din auzite ci direct, în mijlocul lor. La Mănăstirea Neamț am întâlnit oameni extraordinari, suflete mari și pline de blândețe, oameni care-i voi păstra în inimă și-i voi reîntâlni cu drag.

Tema taberei a fost „Μărturisind credința – Tinerețea cea de toate zilele” iar fiecare zi a fost împărțită în sesiuni de discuții, drumeții pe munte sau vizite pe la mănăstiri. În total, cu tot cu organizatori, cu invitați și cu tinerii, am fost peste 60 de persoane. Am fost cazați la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” Mănăstirea Neamț, o instituție de învățământ de elită în sânul Bisericii Ortodoxe Române.”

Mai mult, inclusiv fotografii: –> http://ortodoxiatinerilor.ro/campanii-asociatie/19715-tabara-od-manastirea-neamt-2013

  • 1
  • 2