Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Pag Gheorghe

Pag Gheorghe

Pag Gheorghe din Bodeşti

Fratele Pag Gheorghe s-a născut în satul Bodeşti lângă Hălmagiu, în anul 1906. S-a căsătorit în anul 1929, având cinci copii: Chira, Pavel şi Ionuţ sunt în viaţă. Petru şi Ioan au trecut la Domnul.

S-a întors la Domnul în anul 1934, intrând în Oastea Domnului. Pe vremea aceea mai începuse şi prin alte sate din jur să se mişte sufletele în căutarea Domnului Iisus. În Hălmăgel, în Băneşti, în Ribiţa, Ribi­cioa­ra. Fratele Gheorghe a început să aducă foi şi cărţi ale Oastei Domnului şi să meargă în cercetarea fraţilor prin satele din jur. A lucrat cu multă stăruinţă şi dragoste, chemând sufletele la Domnul şi ostenind zi şi noapte în cercetarea celor ce intraseră în Oaste.

A fost adeseori pe la fratele Aurel Olaru şi fratele Iovu din Hălmăgel, cu care lucra împreună, răspândind cărţile Oastei prin multe sate şi târguri.

În 1945, jandarmii l-au arestat pe fratele Iovu din Hălmăgel pentru că l-au prins răspândind cărţile Oastei. El le-a cerut să-i dea cărţile, iar jandarmii l-au bătut, lăsându-l aproape mort. După ce a fost dus acasă, fratele Iovu a murit din cauza acestei bătăi. (mai mult…)