Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Pr. Claudiu Melean

Pr. Claudiu Melean

Rugăciune, înţelepciune, acţiune

– Ingrediente ale biruinţei întru Hristos –

Acestea sunt trei stări – fapte ale creştinului din care ne împărtăşim fiecare într-o anumită măsură. Provocarea pe care vrem să o facem este aceea de a le avea în viaţa noastră într-un mod echilibrat şi care să ne dea izbândă atât în viaţa personală, cât şi în Lucrarea Oastei.

Practica rugăciunii – atât personală, cât şi împreună cu comunitatea de credinţă – este lucrarea prin care inima noastră se încălzeşte cu căldura iubirii de Dumnezeu, sufletul se spală în lacrimile căinţei, greutăţile şi încercările determină cereri stăruitoare şi înlăcrimate pentru a primi ajutorul Domnului. (mai mult…)

Sfințirea demisolului bisericii „Sfântul Alexandru” din Cluj-Napoca

Parohia ortodoxă „Sfântul Alexandru” din Cluj-Napoca își va serba, sâmbătă, 30 august 2014, hramul, în ziua de prăznuire a acestui sfânt al Bisericii Ortodoxe.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va oficia Sfânta Liturghie în sobor de preoți și diaconi și va binecuvânta lucrările realizate la demisolul bisericii situate pe bulevardul Muncii.

Acestea au demarat anul trecut, la sfârșitul lunii august, când a fost pusă piatra de temelie a noului locaș de cult. În doar un an, s-a reușit ridicarea și dotarea demisolului cu toate cele necesare pentru oficierea sfintelor slujbe.

„Ne bucurăm că Dumnezeu ne-a învrednicit ca după un an de la punerea pietrei de temelie să reușim cu sprijinul ctitorilor noștri, a familiei Bucur, să finalizăm demisolul bisericii. Au contribuit la această lucrare și frații din „Oastea Domnului”, cu ajutorul cărora s-au realizat lucrările de finisare a locașului de cult. Dorim ca în această zi de sărbătoare să fie și sfințirea acestui demisol, care credem că va fi un locaș de slujire a lui Dumnezeu, până când vom reuși să ridicăm întreaga biserică”, a declarat părintele paroh Claudiu Melean.

Sărbătoarea hramului va continua la biserica „Sfântul Alexandru” de pe bulevardul Muncii și duminică, 31 august 2014, cu Sfânta Liturghie și cu programul duhovnicesc susținut de Asociația “Oastea Domnului”. Parohia ortodoxă „Sfântul Alexandru” din Cluj-Napoca a fost înființată la 1 ianuarie 2013.

Andreea Pâgleşan, Radio Renaşterea

Notă: Duminică, 31 august, de la ora 16.00 se va ţine Vecernia urmată de programul duhovnicesc al mişcării „Oastea Domnului” care îşi va desfăşura activitatea în fiecare duminică în Parohia „Sfântul Alexandru” de pe Bulevardul Muncii numărul 8.

Vă aşteptăm cu drag,

Pr. Claudiu Melean

Demisolul Bisericii „Sfântul Alexandru”

  • 1
  • 2