Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Pr. Vasile Mihoc

Pr. Vasile Mihoc

Preotul şi mucenicul Vasile

Părintele Vasile Ouatu s-a născut în anul 1903 în oraşul Bârlad, în Moldova, şi a terminat teologia la Bucureşti în anul 1928. S-a căsătorit cu soţia sa Emilia în 19 mai, anul 1929, cununaţi fiind de preotul Toma Chiricuţă de la Biserica Zlătari, din Bucureşti. A câştigat prin concurs postul de paroh la Biserica „Sfânta Treime” – Ghencea, unde mai concurau şi alţi 42 de candidaţi. Avea o minte pătrunzătoare şi o inimă plină de dragoste de a sluji lui Dumnezeu cu toată râvna şi curăţia vieţii sale.

De la începutul vieţii de căsnicie i-a cerut soţiei sale cu toată stăruinţa ca ea să fie în toate privinţele un exemplu de viaţă curată şi smerită pentru toate femeile din parohia sa, lucru pe care ea l-a înţeles şi despre care a mărturisit ea că şi-a dat toate silinţele să-l împlinească. (mai mult…)

O grea pierdere pentru Casa Centrală a Oastei Domnului

În aceste momente, fratele Vasilică Teiu (Casa Centrală a Oastei Domnului, Sibiu), mutat în această dimineaţă la cele veşnice, este prohodit de fraţi, în cântare şi rugăciune.

La ora 20.00, Pr. Prof. Vasile Mihoc şi Pr. Iosif Toma au săvârşit slujba privegherii (priveghi), în aula Casei Centrale Sibiu, în prezenţa fraţilor de la Centru, din Sibiu şi a celor ajunşi deja din ţară.

În cuvântul Sfinţiei Sale, Pr. Prof. Vasile Mihoc a subliniat modul în care Bunul Dumnezeu l-a pregătit pe fratele nostru Vasilică pentru fericita întâlnire cu El şi pierderea grea pe care o resimţim cu toţii, atât ca sediu central al Oastei Domnului, cât şi ca Lucrare, în sine. „Totul, în viaţa lui, era duhovnicesc. Trupul a dispărut, şi boala şi durerea au fost depăşite. Fratele Vasilică era mai presus de ele. Şi curăţia gândului, şi frumuseţea şi sfiala vorbei, dulceaţa vorbei lui, frumuseţea trupului, toate acestea mărturisesc despre o lucrare minunată pe care Dumnezeu a făcut-o pregătindu-l pentru o plecare cu totul fericită”, a spus, în cuvântul Sfinţiei Sale, Pr. Prof. Vasile Mihoc.

Redăm, în cele ce urmează, acest cuvânt al Pr. Prof. Vasile Mihoc.

Casa Centrală a Oastei Domnului Sibiu

Schimbare locaţie Adunare de Rusalii

Slăvit să fie Domnul!

Praznicul anual al Oastei Domnului prin Adunarea de Rusalii de la Sibiu de Sâmbătă, 2 iunie, va avea următoare modificare în program:

marşul duhovnicesc până la parohia Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (Lazaret II), preot paroh Pr. Prof. Dr. Vasile Mihoc, cu plecare de la Casa Oastei, începând cu orele 17:00; precizăm că locaţia a fost schimbată, deoarece, în Sâmbăta Rusaliilor, în Catedrala Mitropolitană – cum era prevăzut iniţial, are loc un concert internaţional de muzică bizantină, în cadrul parteneriatului dintre Mitropolia Ardealului şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

– participarea la slujba Vecerniei, începând cu ora 18:00, după care va continua Adunarea Oastei Domnului;

Restul programului va rămâne nemodificat, adică Adunarea de tineret de sâmbătă de la Casa Oastei şi Adunarea de  duminică de la mormântul Părintelui Iosif Trifa, conform anunţului publicat aici:

Misiune şi contramisiune

de Pr. Prof. Vasile MIHOC, editorial publicat în Iisus Biruitorul nr. 11(727) 8-14 martie 2010.

Oastea Domnului este, prin excelenţă, o mişcare misionară. Părintele Iosif a gândit-o ca o mişcare misionară. Cuvântul misiune vine de la verbul misio, din limba latină, care înseamnă a trimite. Deci misiunea este o lucrare pe care o fac nişte oameni trimişi. Vedeţi, Dumnezeu mai întâi cheamă şi apoi trimite. Mântuitorul Însuşi este Trimisul lui Dumnezeu, Trimisul Tatălui. Şi El spune: „Precum M-a chemat pe Mine Tatăl, aşa v-am chemat şi Eu pe voi”. Şi i-a chemat mai întâi şi apoi i-a trimis. Misiune poate face cineva care are şi chemare şi trimitere. Or, ne lovim mereu, şi pe tot parcursul istoriei Bisericii, de situaţii în care oameni care n-au fost trimişi şi-au arogat misiunea.

Să ne aducem aminte ce s-a întâmplat la Antiohia… (mai mult…)