Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Pr. Vasile Ouatu

Pr. Vasile Ouatu

Adevărul… Calea… şi Viaţa

12745644_977750365636283_8192044510767585802_n„Dacă este cineva în Hristos este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus. Iată că toate lucrurile s-au făcut noi“ (II Cor. 5, 17).

Prea iubiţii mei fraţi şi surori în Domnul Iisus!

Mântuirea, darul cel mai preţios, ne este mult primejduită de vrăjmaşul diavol, care se războieşte cu noi la fiecare pas. Noi însă trebuie să fim înţelepţi şi să luptăm cu eroism, până la zdrobirea totală a lui Satan.

Viaţa toată este o luptă şi încă o luptă grea, dar trebuie să luptaţi, alipiţi tot mai mult de Domnul Iisus.

A lupta singuri, cu puterile voastre, este în zadar. A lupta împreună cu Iisus, alipiţi puternic de El, înseamnă putere şi biruinţă.

Oastea Domnului a chemat şi cheamă sufletele la Iisus şi numai la Iisus. Ea pune toată stăruinţa, ca orice suflet să se oprească din drumul pe care a mers până acum şi să se întoarcă la Iisus. Oastea Domnului roagă stăruitor şi îmbie pe orice suflet ca să se desprindă din lume şi să se apropie, cu iubire şi credinţă, de Domnul Iisus. Oastea Domnului este un mănunchi de suflete care au găsit în Iisus comoara preţioasă, mărgăritarul ceresc. Oastea Domnului a găsit
că Iisus este „adevărul“. Toţi cei hotărâţi pentru Domnul au găsit în acest „adevăr“, care este Iisus, mângâiere sufletelor lor, pace şi alinare. O! Cât n-ar da un suflet rătăcit pe‑ale vieţii căi să afle adevărul vieţii, dar nu-l cunoaşte!… (mai mult…)

Adunare de comemorare a Părintelui Vasile Ouatu la Bucureşti

Adunarea de comemorare a  Pr. Vasile Ouatu, va avea loc duminică 26.05.2013 la Cimitirul Ghencea Civil lângă mormântul părintelui începând cu orele 13:00. Programul va începe cu slujba parastasului urmată de adunare, care se va desfăşura până în jurul orelor 18:00.

Cimitirul Ghencea Civil se află situat pe B-dul Ghencea nr. 18, Sector 6, Bucuresti. Se poate ajunge de la Gara de nord cu troleibuzul nr. 96 cu coborâre la staţia 13 Septembrie.

Invităm la acest popas comemorativ preoţi, fraţi şi surori din toată ţara. Detalii suplimentare la nr. de telefon: 0785 187542.

Slăvit să fie Domnul!

Adunarea Oastei Domnului din Bucureşti

PS. Cu ajutorul Domnului, adunarea de comemorare va fi transmisă în direct la www.OasteaDomnului.tv

Ultima scrisoare, cu ultimul cuvânt

De la Sanatoriul din Geoagiu, părintele Vasile i-a trimis Părintelui Iosif Trifa scrisoarea de mai jos, ca un ultim cuvânt al său:

„Scump şi iubit părinte Iosif! Nu v-am putut scrie până acum. Sunt istovit complet. M-am simţit mai demult bolnav, dar n-am voit să cedez. Am luptata înainte, cu credinţa în Dumnezeu. Acum sufăr din greu. Lupta de zi şi noapte m-a istovit şi a stricat toate mădularele trupului meu. Nu mai am nimic bun în mine. Dar nu disperez. Am conştiinţa pe deplin împăcată că mi-am făcut datoria. Pot muri liniştit în orice clipă. Socot că mi-am împlinit misiunea pe acest pământ.

Un singur lucru mă mai reţine şi adesea mă tulbură: soţia şi copiii care, omeneşte vorbind, mai au încă nevoie de cele pământeşti, dar iarăşi îmi zic: Cel ce dă hrană tuturor… va avea grijă şi de scumpii mei.

Sunt în aceste clipe soldatul care cade zdrenţuit de gloanţe, dar steagul îl ţine sus, în semn că nu s-a predat inamicului. Eu nu m-am predat. Am luptat, am suferit, dar nu m-am predat. De la ţintă nu m-am abătut. Acum când nu mai am nici o putere, ştiu sigur că Domnul va desăvârşi totul. În Mâinile Lui le-am lăsat toate – şi stau aşteptând împlinirea voii Lui.

În tot momentul mă rog pentru sf. voastră şi scumpă Oastea Domnului. Domnul a voit ca eu să înţeleg toate frământările sf. voastre şi să mă identific deplin cu această lucrare divină. Poate şi de aceea am suferit mult, ca să înţeleg mult.

Acum am timp destul de rugăciune. Altceva nu pot face. De citit nu pot, de vorbit deloc, de scris foarte-foarte greu. Aşa că mă rog.
Nemaiputând scrie, vă salut şi vă îmbrăţişez, trimiţând şi tuturor celorlalţi dragostea mea în Domnul Iisus.

Preotul Vasile Ouatu, Sanatoriul Geoagiu – 22 XI 1936

 

Traian Dorz, din «Fericiţii noştri înaintaşi»

Adunare de comemorare a Părintelui Vasile Ouatu la Bucureşti

UPDATE 28.05.2012: Înregistrarea Adunării de Comemorare:

UPDATE 25.05.2012: Cu ajutorul Domnului vom transmite la www.OasteaDomnului.tv:

Sâmbătă, 26.05.2012, va avea loc la Bucureşti Adunarea de comemorare a Pr. Vasile Ouatu, la Cimitirul Ghencea Civil. Adunarea se va desfăşura lângă mormântul părintelui începând cu orele 10:00. Programul va începe cu slujba parastasului urmată de adunare, care se va desfăşura până în jurul orelor 15:00.

Cimitirul Ghencea Civil se află situat pe B-dul Ghencea nr. 18, Sector 6, Bucureşti. Se poate ajunge de la Gara de Nord cu troleibuzul nr. 96, cu coborâre la staţia 13 Septembrie.

Aşteptăm cu drag la acest popas comemorativ preoţi, fraţi şi surori din toată ţara pentru a cinsti amintirea celui care a fost prieten şi frate de nădejde al părintelui Iosif Trifa

Alte detalii despre adunare si despre Pr. Vasile Ouatu puteţi găsi pe site-ul Adunarii Oastei Domnului Bucureşti: www.pelerinortodox.com

Contact: 0748 97 53 01 sau 0753 55 63 01.

Sfatul Frăţesc al Adunării Oastei Domnului din Bucureşti

Preotul şi mucenicul Vasile

Traian Dorz, din «Fericiţii noştri înaintaşi»

Părintele Vasile Ouatu s-a născut în anul 1903 în oraşul Bârlad, în Moldova, şi a terminat teologia la Bucureşti în anul 1928. S-a căsătorit cu soţia sa Emilia în 19 mai, anul 1929, cununaţi fiind de preotul Toma Chiricuţă de la Biserica Zlătari, din Bucureşti.

A câştigat prin concurs postul de paroh la Biserica „Sfânta Treime” – Ghencea, unde mai concurau şi alţi 42 de candidaţi. Avea o minte pătrunzătoare şi o inimă plină de dragoste de a sluji lui Dumnezeu cu toată râvna şi curăţia vieţii sale.

De la începutul vieţii de căsnicie i-a cerut soţiei sale cu toată stăruinţa ca ea să fie în toate privinţele un exemplu de viaţă curată şi smerită pentru toate femeile din parohia sa, lucru pe care ea l-a înţeles şi despre care a mărturisit ea că şi-a dat toate silinţele să-l împlinească. (mai mult…)