Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home sibiu

sibiu

Concert de pricesne «De dorul Tău, Iisus»

Concert de pricesne «De dorul Tău, Iisus»

În ajunul Sfintelor Rusalii, sâmbătă, 22 iun. 2013, între orele 15.00 şi 17.00, va avea loc la Sala Thalia, din Sibiu, Concertul de pricesne «De dorul Tău, Iisus», susţinut de Corul şi Orchestra «Opera Group Project», precum şi de solişti de la Opera Naţională din Cluj-Napoca.

Programul cuprinde în exclusivitate cântări de la Oastea Domnului, dintre care amintim: «Ce dor frumos», «De dorul Tău», «Maică Pururea Fecioară», «’Naintea Ta, Iisus iubit».

Vă aşteptăm cu drag la un frumos moment de cântare a Oastei Domnului, într-o interpretare de excepţie!

La Sibiu, de Pogorârea Duhului Sfânt

Adunarea de la Sibiu prilejluită de hramul Oastei Domnului – Pogorârea Duhului Sfânt – este cu dor aşteptată an şi an de toţi ostaşii Domnului, şi nu numai.

Ca în fiecare an, adunarea va fi precedată de Sfatul Frătesc Operativ, ce se va desfăşura Vineri, 21 mai, a.c. în Aula Casei Oastei, începând cu orele 19:00, unde vor participa membrii Sfatului Operativ.
Lucrările Sfatului Frătesc Lărgit al Oastei Domnului se vor desfăşura a doua zi, sâmbătă, 22 mai, a.c., începând cu orele 8:30, în aceeaşi sală.

În jurul amiezii, între orele 14:00 – 17:00, se va ţine, tot în Aula Casei Oastei, Adunarea de tineret, intrată deja în tradiţia adunărilor din februarie şi din varş ce se desfăşoară la Sibiu.

Programul acestei sărbători duhovniceşti va continua după cum urmează:

Sâmbăta, 22 mai:
– marşul duhovnicesc până la Catedrala Mitropolitană, cu plecare de la Casa Oastei, începând cu orele 17:30, după care va continua Adunarea Oastei Domnului;
Duminică, 23 mai:
– marşul duhovnicesc până la Cimitirul „Dumbrava”, cu plecare de la Casa Oastei, începând cu orele 6:30;
– participarea la Sfânta Liturghie, la Adunarea Oastei Domnului şi la Parastasul în memoria Părintelui Iosif Trifa şi a tuturor înaintaşilor Oastei, până către orele 13:30;

Fie ca Sfintele Rusalii să aducă tuturor bucuria regăsirii şi reculegerii lângă Părintele Iosif Trifa în Ierusalimul Oastei!

Sfatul Frăţesc Operativ

Adunarea anuala de Rusalii, Sibiu, 2009

T

oate din cele ce ţin de mântuirea noastră ne-au fost date prin lucrarea Duhului Sfânt. Împăratul Ceresc, Duhul Adevărului, a dăruit Lucrării Oastei ca hram tocmai sărbătoarea Pogorârii Sale. Când o parohie sau o mănăstire îşi sărbătoreşte hramul, enoriaşii sau vieţuitorii mohanali şi pelerinii se adună… la biserică, locul de întâlnire în Hristos statornicit de la începuturile creştinismului. Iar bucuria ostaşilor Domnului de a se aduna într-un loc anume la hramul Oastei se va regăsi şi anul acesta pe feţele tuturor, la Sibiu.

A

dunarea „de Sărbătoare” a Oastei Domnului va fi precedată de Sfatul Frăţesc Operativ, ce se va desfăşura vineri, 5 iunie, a.c., în Aula Casei Oastei, începând cu orele 19:00, urmând ca lucrările Sfatului Frăţesc Lărgit al Oastei Domnului să se desfăşoare a doua zi, sâmbătă, 6 iunie, a.c., începând cu orele 8:30, în aceeaşi sală.
În jurul amiezii, între orele 14:00 – 17:00, se va ţine, tot în sala Casei Oastei, adunarea de tineret, intrată deja în tradiţia adunărilor din februarie şi din vară ce se desfăşoară la Sibiu.
Programul bucuriilor duhovniceşti sibiene de anul acesta va continua după cum urmează:
(mai mult…)