Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Toader Savu

Toader Savu

OPT ZILE ÎN CER ( III )

În ziua următoare am plecat într-o altă comună, la adunare. Am găsit acolo trei camere pline de fraţi, surori, mult tineret; o adunare foarte puternică. Am trăit o stare sufletească cum nu mai întâlnisem, atâta bucurie a putut să fie în noaptea aceea acolo, bucurie pe care o dădea părtăşia frăţească. Fratele Petru s-a ridicat în adunare şi a citit din Evanghelie Pilda samariteanului. Iar prin cuvântul său apoi, a scos din această pildă lucruri de căpătâi pentru învăţătura privitoare la mântuire. Avea atâta bogăţie de conţinut în ceea ce spunea, că niciodată nu se repeta. Nu amintea ceva din vorbirea anterioară, avea tot timpul o faţă nouă a aceluiaşi adevăr pe care-l mărturisea. Chiar ne-a spus odată, într-o discuţie din timpul călătoriilor noastre împreună: „Niciodată să nu repetăm ce am spus într-o adunare din duminica trecută, în adunarea din duminica asta… Pentru că aceea a fost o lucrare făcută pentru momentul acela, pentru ceea ce trebuia să dea Domnul sufletelor de-aco­lo, în starea de-acolo. Aceea a fost o lucrare unică în felul ei, iar în adunarea de astăzi Dumnezeu are o altă lucrare de făcut”. Acesta era felul lui de a lucra şi ne îndemna şi pe noi să facem la fel. (mai mult…)

Așa l-am cunoscut pe fratele Traian Dorz…

Am ajuns într-o toamnă şi am intrat în curte la fratele Traian. Când am intrat în curte, văd la el, acolo, aproape o maşină de porumb. Ziceam aşa în sinea mea: „Oare fratele Traian a avut pământ aşa de mult de-a adus porumbul ăsta aici?” Şi, pentru că aveam timp mai mult, stăteam de vorbă cu el şi l-am întrebat:

– Da’, cu porumbul acesta, frate Traian, cum e? Aţi avut mult porumb…, aţi muncit pământ…

– O, Slăvit să fie Domnul, frate, Domnul se îngrijeşte de toate!… (mai mult…)