Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Toader Slavu

Toader Slavu

OPT ZILE ÎN CER ( IV )

Steaua de lumină care a fost văzută pe frun­tea fratelui Popa Petru de la Său­cani la o nuntă din satul nostru nu am văzut-o nu­mai eu, ci majoritatea celor care eram în picioare şi ne ocupam cu organi­zarea nun­ţii. Când ne-am ară­tat-o fiecare unul altuia, am spus despre el: „Nu este un om obişnuit, ci este omul lui Dumnezeu”. În cu­vân­tul lui atunci a avut minunate des­coperiri biblice. (…)

Acum putem vedea deplin pilda vieţii pe care a lăsat-o în urma sa acest om al lui Dumnezeu. Ştim despre lacrimile pe care le-a plâns, despre lanţurile şi copacul din pădure de care a fost legat, care „n-o să mai facă roa­de în veci…”, că nu a fost legat de el un om obişnuit, ci un sfânt. Cătuşele care i-au fost puse la mâini nu vor mai fi că­tuşe, ci vor fi co­roană pe fruntea lui.

Nu toţi am ajuns la stadiul acesta al cre­dinţei, al nădejdii, al hotărârilor, al ţinerii legământului la care a ajuns el. Dar câţi suntem legaţi de Crucea lui Hristos, de învăţă­tura Bise­ricii şi a Oastei şi de părinţii noş­tri care ne-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu măcar atât să facem: să trăim acest Cuvânt. (mai mult…)

OPT ZILE ÎN CER

În 1975, pe data de 20 iulie, de Sfântul Ilie, am mers împreună cu fratele Nicu Micu la Peştera Meziad şi am luat parte la adunarea aceea care s-a ţinut atunci acolo. Ţin minte că în timpul adunării a venit la mine fratele Popa Petru (cu care mă cunoşteam de mai demult) şi mi-a spus să pregătesc un cuvânt. M-am ridicat şi am citit din Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 1, despre cele trei naşteri. De la început n‑am observat, dar în timpul vorbirii, întorcându-mi privirea spre ascultătorii care erau şi-n dreapta, şi-n stânga, l-am văzut pe fratele Traian. El ajunsese acolo după ce s-a început adunarea. Într-o clipă mi s-a oprit parcă răsuflarea… am încheiat vorbirea şi am căutat să mă retrag. Atunci vine iar fratele Popa Petru şi-mi şopteşte la ureche: „De ce te-ai înmuiat?…”. Se vedea prea bine de ce mă înmuiasem… (mai mult…)