Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Vasilica Teiu

Vasilica Teiu

O grea pierdere pentru Casa Centrală a Oastei Domnului

În aceste momente, fratele Vasilică Teiu (Casa Centrală a Oastei Domnului, Sibiu), mutat în această dimineaţă la cele veşnice, este prohodit de fraţi, în cântare şi rugăciune.

La ora 20.00, Pr. Prof. Vasile Mihoc şi Pr. Iosif Toma au săvârşit slujba privegherii (priveghi), în aula Casei Centrale Sibiu, în prezenţa fraţilor de la Centru, din Sibiu şi a celor ajunşi deja din ţară.

În cuvântul Sfinţiei Sale, Pr. Prof. Vasile Mihoc a subliniat modul în care Bunul Dumnezeu l-a pregătit pe fratele nostru Vasilică pentru fericita întâlnire cu El şi pierderea grea pe care o resimţim cu toţii, atât ca sediu central al Oastei Domnului, cât şi ca Lucrare, în sine. „Totul, în viaţa lui, era duhovnicesc. Trupul a dispărut, şi boala şi durerea au fost depăşite. Fratele Vasilică era mai presus de ele. Şi curăţia gândului, şi frumuseţea şi sfiala vorbei, dulceaţa vorbei lui, frumuseţea trupului, toate acestea mărturisesc despre o lucrare minunată pe care Dumnezeu a făcut-o pregătindu-l pentru o plecare cu totul fericită”, a spus, în cuvântul Sfinţiei Sale, Pr. Prof. Vasile Mihoc.

Redăm, în cele ce urmează, acest cuvânt al Pr. Prof. Vasile Mihoc.

Casa Centrală a Oastei Domnului Sibiu

Fratele Vasilică Teiu s-a mutat dintre noi

În zorii zilei de 15 iunie, împovărat de dor, fratele Vasilică TEIU, de la Casa Centrală a Oastei Domnului din Sibiu, s-a orânduit către Acasă.

Grăbit parcă prea devreme spre Veşnicie, fratele Vasilică s-a mutat dintre noi senin şi discret, după o viaţă de jertfă şi credincioşie pentru Lucrarea Oastei Domnului şi Biserica lui Hristos. Ani şi ani, cu vreme şi fără de vreme, fratele Vasilică era mereu gata de slujire a fraţilor şi a Casei Centrale. Dintr-un colţ al altuia al ţării şi dincolo de hotarele ei, de peste 20 de ani a cutreierat ţara în căutare de fraţi şi răspândire a Cuvântului lui Dumnezeu din Librăria Oastei, răspunzând întotdeauna, fără ezitare, oricărei chemări de a se pune la îndemâna lui Hristos şi a fraţilor.

Greu încercat de necruţătoare boală (şi de intervenţiile chirurgicale pentru îndepărtarea nemiloase tumoare pe creier, de care suferise), fratele Vasilică s-a adăugat mărturisitorilor şi jertfitorilor Lucrării, în luna în care, la Sibiu şi Beiuş fraţii se vor aduna să îşi cinstească înaintaşii… Nu e deloc întâmplător că Bunul Dumnezeu l-a chemat acum către Acasă… Din zările cereşti, Sărbătoarea va fi cu atât mai binecuvântată, pentru că fratele Vasilică a ştiut, cu fiecare prilej, să se bucure şi să sporească orice sărbătoare a Oastei Domnului.

Înmormântarea fratelui nostru scump va avea loc luni, 17 iunie, începând cu ora 11.00, cu plecare de la Casa Centrală a Oastei Domnului Sibiu. În serile premergătoare, fraţii sunt aşteptaţi şi la priveghere, în aula Casei Centrale, începând cu ora 20.00.

Dumnezeu să te odihnească în dragostea şi milostivirea sa, frate Vasile…

Sfatul Frăţesc pe Ţară al Oastei Domnului

Casa Centrală, Sibiu