Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home ZORZA NICOLAE

ZORZA NICOLAE

ZORZA NICOLAE din Tâmpa (lângă Simeria şi Batiz)

GRUPUL FRAŢILOR DIN HUNEDOARA

La Vinerea, în 1945: fratele Iosif Mermezan (stânga, sus) şi fratele Zorza Nicolae (stânga, jos)

S-a născut prin anul 1903, în satul Bobâlna, dincolo de apa Mureşului, şi s-a căsătorit în Tâmpa, unde lucra la Calea Ferată. Îndată ce a aflat despre Oastea Domnului, s-a înscris cu bucurie în Oaste, apoi a început să lucreze şi el cu dragoste pentru Domnul, devenind desfăcător de cărţi şi foi de la Părintele Iosif. După ce s-a format şi în satul Tâmpa Oastea Domnului, el s-a ocupat cu multă grijă de bunul mers al Oastei, căci, neavând pământ şi nici alte avuţii, el umbla şi lucra tot timpul pentru Domnul. Iubea mult viaţa retrasă în rugăciune şi meditaţie şi, neavând copii, şi-a făcut în pădurea apropiată o căsuţă singuratică în care se retrăgea adesea să se roage şi să mediteze singur. De acolo mergea apoi în vestirea Evangheliei şi în cercetarea fraţilor. Într-o vreme avea şi un aparat care rula un film cu viaţa Mântuitorului, cu care mergea peste tot, chemând sufletele la Domnul şi întreţinându-le o viaţă duhovnicească vie şi lucrătoare. A lucrat mult cu fratele Gheorghe Munteanu de la Batiz, cu Iosif Mermezan de la Simeria Veche, cu fratele Opriş şi cu fratele Tuza de la Crişeni, care era şi el ostaş pe atunci.

A trecut la Domnul în anul 1959, în anii grei pentru Oaste. La înmormântarea sa au fost mai multe surori, căci fraţii erau duşi în suferinţă.

Traian Dorz, din Fericiţii noştri înaintaşi