Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home FAMILIA (CREȘTINÃ), ÎNCOTRO?

FAMILIA (CREȘTINÃ), ÎNCOTRO?

FAMILIA (CREȘTINÃ), ÎNCOTRO?

Sărbătoarea Intrarea în Bisercă a Maicii Domnului – aducerea la Templul din Ierusalim a Sfintei Fecioare Maria la vârsta de numai trei ani – proiectează în sufletul omului temător de Dumnezeu dorinţa de a face o reflecţie adâncă asupra familiei, în special a celei creştine. Părinţii Maicii Domnului – bunici pentru Mântuitorul Hristos – o încredinţează în purtarea de grijă a Tatălui Ceresc pe unica lor copilă, aşa cum au făgăduit Domnului, în urma unor curate şi stăruitoare rugăciuni, prin care I-au cerut să le dăruiască un urmaş. Sfinţii şi Dumnezeieştii Părinţi Ioachim şi Ana – ocrotitorii familiei creştine – au crescut şi educat până la frageda vârstă de trei ani pe aceea care va deveni în curând Născătoarea de Dumnezeu. Scopul întemeierii familiei şi al naşterii de prunci este şi acela de a asigura urmaşilor condiţii normale de creştere – spirituală şi materială –, până la intrarea lor matură în valurile vieţii.

Familia Maicii Domnului constituie, aşadar, model de alcătuire a familiei şi model de vieţuire în cadru familial pentru întreg neamul creştinesc. Iar asta, în contradicţie cu ceea ce se întâmplă în zilele noastre în lume şi, mai nou, şi la noi, în România. Forţele întunericului luptă cu o demonică îndârjire împotriva familiei tradiţionale. Vor să inoculeze – în special în mintea copiilor – că pentru a forma o familie se pot însoţi persoane de acelaşi sex. Ceea ce este împotriva firii.

Punem această problemă în Foaia «Iisus Biruitorul» nu pentru a convinge cititorii de valenţele dumnezeieşti ale familiei creştine – căci ei au deja această convingere –, ci pentru a-i ajuta să răspundă celor care vin cu argumente aşa-zis juridice în sprijinul luptătorilor împotriva familiei tradiţionale.

De curând, a fost declanşată în România o iniţiativă, semnată de trei milioane de români, prin care se cere modificarea art. 48, alin. 1 din Constituţia României, astfel încât căsătoria să fie definită ca uniunea liber-consimţită între un bărbat şi o femeie. În actuala Constituţie a României căsătoria este definită ca uniunea liber-consimţită între soţi. Unii vor ca prin cuvântul soţi să se înţeleagă şi altceva decât bărbat şi femeie. Deşi Codul Civil clarifică ce sunt soţii (un bărbat şi o femeie), acesta poate fi schimbat oricând prin votul Parlamentului. De aceea este necesar să definim în Constituţia României căsătoria ca fiind uniunea liber-consimţită între un bărbat şi o femeie, înscriere care nu va mai putea fi schimbată prin votul Parlamentului.

Dacă nu s-ar face această schimbare, experienţa altor ţări arată că în şcoli se va prezenta copiilor căsătoria între persoane de acelaşi sex ca fiind normală; dacă nu vei fi de acord cu ea, poţi fi amendat, îţi poţi pierde slujba sau poţi fi trimis la cursuri de reeducare, iar preoţii pot fi obligaţi să căsătorească asemenea persoane. Mai mult, o dată legiferată o astfel de căsătorie, aceste cupluri vor beneficia de toate drepturile cuplului bărbat-femeie, iar homosexualii vor putea adopta copii. Este evident că interesul oricărui copil este să fie crescut de părinţii săi naturali.

Drepturile cuplurilor de acelaşi sex nu se limitează. Curtea Constituţională a României a decis că, prin modificarea Constituţiei României, nu se limitează drepturile existente ale celor de care facem vorbire. Convenţia Europeană a Drepturilor Omului recunoaşte exclusiv dreptul la căsătorie al bărbatului şi al femeii, conform legislaţiei naţionale. Un cuplu de doi bărbaţi (sau două femei) este diferit faţă de un cuplu format dintre un bărbat şi o femeie. Prin firescul lucrurilor, două persoane de acelaşi sex nu pot aduce pe lume copii. Aşadar, legea trebuie să trateze diferit situaţii diferite, întrucât au valoare socială diferită. Prin urmare, nu este discriminare. Iar familia monoparentală (mamă + copil/copii sau tată + copil/copii) este ocrotită de lege. Astfel, drepturile familiei monoparentale nu sunt afectate, aceasta fiind în continuare protejată…

Îi rugăm pe Părinţii Maicii Domnului să ajute, cu rugăciunile lor, pe toţi cei care luptă pentru ca familia, inclusiv familia creştină, să fie ocrotită inclusiv prin legiferarea clară a acesteia în Constituţia României.

Aurel MATEI
în săptămânalul duhovnicesc al Oastei Domnului
”Iisus Biruitorul”, Anul XXVIII, nr. 48 (1128) 20-26 NOIEMBRIE 2017

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *