Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home File de istorie – LUCRURI VREDNICE DE LĂUDAT ŞI DE URMAT

File de istorie – LUCRURI VREDNICE DE LĂUDAT ŞI DE URMAT

File de istorie – LUCRURI VREDNICE DE LĂUDAT ŞI DE URMAT

În judeţul Făgăraş se vor construi 18 şcoli primare, 9 dispensare şi 1 pavilion antituberculos

Săptămânile trecute, domnul ministru Costinescu a vizitat judeţul Făgăraş. Trecând pe la herghelia de cai de la Sâmbăta de Jos, s-a convins de marea îngrijire ce se dă cailor, dar şi-a arătat nedumerirea şi mâhnirea că de oameni se poartă mai puţină grijă ca de animale.

S-a luat atunci hotărârea să se facă ceva şi pentru bieţii oameni… Şi hotărârea – ce bucurie s-o putem spune! – n-a rămas numai pe hârtie, ci s-a făcut faptă. În cele 9 circumscripţii sanitare ale judeţului s-a început construirea a 9 dispensare medicale, iar pe lângă spitalul judeţean se va construi un pavilion pentru bolnavii de plămâni.

Văzând că oamenii au bunăvoinţă la înfăptuirea acestor lucruri, dl. ministru a trimis 500 mii lei pentru ridicarea dispensarelor, rămânând ca materialul lemnos, cărămizile şi lucrul să-l facă oamenii. Lucrările sunt începute şi anul acesta dispensarele vor fi gata. Ele cuprind locuinţa pentru medic, apoi două camere de izolare, o infirmerie, o sală de aşteptare şi tot materialul necesar bunei funcţionări a serviciului sanitar la sate.

Afară de aceasta, în cursul anului s-a început construirea a 230 de poduri şi s-au pietruit toate şoselele şi drumurile judeţene. Cele 13 localuri de şcoli vor fi terminate până în toamnă. La alte 6 se va pune în curând temelia.

Iată ce se poate face cu puţină muncă şi jertfă, dacă este bunăvoinţă şi dragoste. Pilda de la Făgăraş ar trebui imitată pe tot locul.

Ioan Marini

«Isus Biruitorul» nr. 27 / 30 iunie 1935, p. 7

Gazetarul credincios Ioan Marini
Articole apărute între anii 1930 şi 1938
culegere şi prezentare: Ovidiu Rus
Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2017

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *