Meditaţii

Fiorul inimii tale

Isaia 63, 15

Am ajuns din nou la cuvintele cărții celui mai ales și mai puternic, după David, dintre toți vechii vestitori ai Sfântului Cuvânt al lui Hristos.

Isaia a fost plin de același Duh Care l-a inspirat pe David, minunatul cântăreț al Domnului și al poporului Său Sfânt…

Cartea lui nu-i plină de acele amintiri pe care Domnul le-a inspirat altora ca să le ridice împotriva păcatelor care apăsau poporul în zilele vieții lor, ci este plină de acele luminoase chemări pline de iubire și de făgăduințe cu care fiorul inimii Domnului dorea să Și-i apropie până la alipirea de El.

Ce minunat este atunci când dragostea lui Hristos găsește în mijlocul unui popor suflete de jertfă și de rugăciune, suflete care să nu facă aceste lucruri doar de formă sau dintr-o datorie…

Astfel de închinători de formă nu vor ști niciodată ce dorește Dumnezeu. Nu vor înțelege niciodată ceea ce așteaptă Hristos. Nu vor simți niciodată ceea ce caută Duhul Sfânt: fiorul inimii.

Căci cine L-a înțeles vreodată pe Hristos, acela a înțeles că mai presus de orice El caută, și așteaptă, și dorește, și vrea numai acest lucru de la noi, în primul rând: fiorul inimii iubite.

În primul rând fiorul inimii. Fiorul acela atât de dulce, dar și atât de rar care, când este, pune foc în rugăciune, lacrimi în cântări, putere în cuvânt, jertfe în fapte…

Singur fiorul inimii poate face aceasta. Și cât de minunat o face el!

Aceasta ne-a dat-o Hristos și aceasta o cere în primul rând.

Căci, fără fiorul inimii, ce mai rămâne din tot ce facem, chiar și pentru semenii noștri?

Sufletul meu și fiul meu, înflăcărează mereu darul lui Dumnezeu care este în tine și pune în tot ce spui, în tot ce scrii, în tot ce faci pentru El și pentru frați și pentru toți oamenii măcar câte o fărâmă din fiorul inimii tale.

Aceasta este tot ce așteaptă și Dumnezeu și semenii tăi.

Slavă veșnică Ție, Dumnezeul veșniciei și nemărginitei iubiri!

Ție, Care nu numai în Cuvântul Tău pe care ni l-ai trimis, dar și în tot ce faci Tu pentru noi toți pui mereu atât de mult din dulcele fior al inimii Tale.

Te rugăm, ajută-ne și pe noi ca, prin puterea Sfântului Tău Duh, să avem mereu acest har. Și din plinătatea lui să punem câte un strop în tot ce facem.

Amin.

Traian DorzHristos, Pîinea noastră zilnică.

1 Comment

  • HD 21 septembrie 2011

    Minunat articol!

Lasă un răspuns