Meditaţii

Fiule, păzeşte sfaturile tatălui

Un singur lucru urăşte Hristos: pe Satana.

Un singur lucru urăşte adevărul: minciuna.

Un singur lucru urăşte sfinţenia: păcatul.

Şi acestea nu pot locui împreună niciodată. Ele nu vor putea locui împreună niciodată în aceeaşi inimă. Căci ori Hristos îl va alunga pe Satana, ori Satana îl va alunga pe Hristos. Ori sfinţenia va nimici păcatul, ori păcatul o va nimici pe ea.

Omul, la început, a ieşit din mâinile lui Dumnezeu frumos ca lumina, curat ca adevărul şi plăcut ca sfinţenia. Trecut prin baia botezului, aceste minunate trăsături dumnezeieşti s-au fixat peste chipul lui, devenind moşteniri personale.

Am mai spus: ce frumos e omul cât timp le are nestricate pe acestea, în starea de copil! Atâta vreme cât, necunoscând binele şi răul, el nu s-a alipit de rău.

Iar după trecerea şi înstăpânirea păcatului peste aceste minunate moşteniri ale omului, ce prăpăd nimicitor rămâne peste viaţa bietului om!

De aceea întreg Sfântul Cuvânt al lui Dumnezeu este numai înştiinţare pentru orice suflet omenesc care a fost adus de harul lui Dumnezeu pe calea mântuirii, ca să se ferească, spre a nu mai păcătui niciodată (I Ioan 2,1).

Căci, dacă ştim ce preţ scump s-a dat pentru spălarea păcatelor noastre, suntem nespus mai vinovaţi dacă, după această spălare, nu păzim înştiinţările Tatălui Ceresc şi cădem din nou în păcat.

Pedeapsa acestei căderi este că niciodată nu mai putem fi curăţiţi din nou, fiindcă nu mai este o altă jertfă care să ne spele.

O, Mare şi Sfântă Putere a lui Dumnezeu, Te rugăm să ne păzeşti să nu mai cădem cu voia şi cu plăcerea noastră din nou în păcatele din care ne-ai scos şi de care ne-ai spălat Tu prin Sângele Sfânt al lui Hristos.

Ci păzeşte-ne, Doamne, mereu în curăţia şi sfinţenia legământului dintâi cu Tine şi cu Lucrarea Ta, ca să ne ducem mântuirea noastră până la capăt cu teamă şi cu grijă.

Amin.

Traian Dorz

1 Comment

 • Cami 28 iunie 2011

  Tatăl meu tu te apleci
  La a mea tâmplă stampată de-ndoieli şi de regret,
  Alungându-le pe dată.
  Zile bune îţi doresc
  Şi o viaţă binecuvântată!

Lasă un răspuns