Mărturii Meditaţii

Fluierul vânătorului

Am întâlnit odată la munte un vânător. Mergea să vâneze capre, dar câine de vânat nu avea. În toc de câine, ducea o mică fluieriţă cu care imita glasul caprelor sălbatice.

Am plecat cu el să văd ce ispravă va face. Vânăto­rul s-a aşezat unde ştia că e rost de vânat şi a început a sufla cu fluieriţa o chemare mincinoasă de capră. Un ţap a auzit această chemare, a dat un mic răspuns şi a plecat după ea (era tocmai timpul împreunării acestor animale). Ţapul se apropia mereu. Sărmanul! El nu ştia ce fel de „capră“ îl aşteaptă. În gândul lui vedea căprioara cea fru­moasă, dar, vai, îl aştepta glonţul.

Când s-a ivit într-un luminiş, glonţul l-a doborât la pământ.

Eu m-am gândit în mine  că aşa  face şi diavolul, vânătorul cel rău al sufletelor. Cu înşelăciunea şi lăcomia a­trage şi diavolul sufletele în cursa pierzării. Când omul pleacă în calea poftelor lumeşti trezite de „fluierul“ diavolului, aşa păţeşte, ca ţapul cel înşelat: el aleargă la pieire trupească şi sufletească.

Părintele Iosif Trifa
din volumul “Sodoma şi Gomora”

1 Comment

  • IONEL BOCÅNEALÅ 12 iulie 2021

    S S F D BINECUVÂNTÅRI , SCUMPUL NOSTRU PÅRINTE IOSIF TRIFA A FOST CÅLÅUZIT DE DOMNUL DUHUL SFÂNT , CÅCI A LUCRAT ÏN SMEREIE LA PICIORUL CRUCII DOMNULUI ISUS HRISTOS CEL RÅSTIGNIT SI VIU , CA SÅ NE LESE TOT CE NE ESTE DE TREBUINTÅ PENTRU MÂNTUIRE : TUTUROR CARE O CÅUTÅM CU O INMÅ CURATÅ .

Lasă un răspuns