Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Focul – cuvântul biblic

Focul – cuvântul biblic

Focul – cuvântul biblic

imagine-citat despre Biblie
imagine-citat despre Biblie

„Cuvântul Meu nu este el, oare, ca un foc…?”

(Ieremia 23, 29)

„CUVÂNTUL MEU  nu este el, oare, ca un foc? zice Domnul.”

Iată, Însuși Dumnezeu Își aseamănă cuvintele Sale cu focul. Foc este Cuvântul lui Dumnezeu. Și toți care citim și ne hrănim cu acest Cuvânt cunoaștem acest foc. Ne-am încălzit și ne încălzim cu el. L-am simțit și-l simțim mereu.

Biblia este o Carte caldă; o Carte fierbinte. Cuvântul lui Dumnezeu din Biblie este cald și are puterea de a încălzi, de a aprinde. Biblia are foc în ea. Are un foc deosebit despre care David simțea și spunea că „i-a aprins rărunchii”. Biblia are un foc care aprinde inima și viața. Și e firesc să fie așa. E explicabil să fie așa, pentru că Autorul Bibliei este Duhul Sfânt, iar Duhul Sfânt este foc, căldură, clocot. Orice copil al lui Dumnezeu care citește Biblia se întâlnește în ea cu Focul cel Ceresc. Orice copil al lui Dumnezeu care citește Biblia, aplecat în rugăciune, stă mereu sub botezul limbilor de foc. Așa se explică de ce un creștin cititor în Biblie, un creștin biblic, este un om aprins pentru cele sufletești, este un „nebunatic”, este mereu în clocot. Biblia este o magazie de foc ceresc, și cine intră în ea se aprinde.

Nici o altă carte din lume n-are puterea ce o are Biblia de a-l aprinde aprinde pe om, de a-l încălzi, de a-l însufleți și de a-l face nebun pentru Domnul și sufletul său. Nici o altă carte nu poate face acest lucru, pentru că nici o altă carte din lume n-are focul ce-l are Biblia: Focul cel Ceresc, Focul Duhului Sfânt.

Un creștin este – trebuie să fie – mai presus de toate un om cald, un aprins, un on în clocot. Dar acest creștin aprins poate fi numai cel care se aprinde mereu și cu focul cuvântului biblic.

„Cuvântul Meu nu este el, oare, ca un foc…? – zice Domnul”. Iată focul care ne trebuie pentru întreținerea „căldurii” noastre, ca să fim niște creștini calzi și aprinși! Un creștin biblic este un om aprins, veșnic înflăcărat pentru cele sufletești, veșnic în clocot. Dar îndată ce slăbește cu citirea Bibliei, cu râvna, îl vezi cum se răcește, îl vezi cum ajunge și el un „căldicel”, ba chiar rece de tot. Răceala creștinilor de azi vine tocmai pentru că nu se apropie de Biblie, pentru că nu se apropie de focul cuvântului biblic.

Pr. Iosif Trifa, în „Biblia – Cartea Vieții”, Ediția a II-a, Editura ‹‹Oastea Domnului›› – Sibiu, 2000,  pg. 53-55

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *