Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home FORMELE TAINIC ASCUNSE ALE LUI HRISTOS ( VI )

FORMELE TAINIC ASCUNSE ALE LUI HRISTOS ( VI )

FORMELE TAINIC ASCUNSE ALE LUI HRISTOS ( VI )

Traian DorzO parte dintr-o vorbire a fratelui Traian Dorz de la o adunare

Nu de mult, chiar astăzi, [vorbeam cu] un frate care este brigadier de câmp la o gospodărie agricolă. Şi în brigada lui are numai fraţi şi surori. Cu toate că, din pricina credinţei, ei nu pot fi iubiţi, din pricina felului minunat în care lucrează – că prin munca lor şi [prin] hărnicia lor au produs de trei ori mai mult decât alte brigăzi –, ei fac o cinste şi o laudă pentru Numele Domnului şi pentru cauza Lucrării. Oriunde este nevoie de cineva, pe ei îi prezintă. Şi când i se spune: „Pe ăştia?”, răspunde: „Da, pe ăştia! Pentru că n-avem mai buni decât ei; pentru că ei realizează de trei ori cât ceilalţi; pentru că aceştia, aşa cum îi credeţi, sunt cei mai buni, cei mai punctuali, cei mai corecţi, cei mai cinstiţi. Aceştia nu fură nimic, nici un ştiulete de porumb de pe câmp. Ceilalţi cară cu sacii, ei nu iau un porumb”, pentru că este scris: „Robul Domnului nu păcătuieşte. El se fereşte de păcat”. Şi furtul este un păcat ori de unde ai lua. Părintele Iosif a spus: „Avutul statului este avutul lui Dumnezeu”. Şi El ne-a spus în Cuvântul Său: „Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Dumnezeu, nu ca pentru oameni”. Şi cine fură statul, păgubeşte pe Dumnezeu, pentru că orice păcat Îl atinge pe Hristos. Noi, dacă suntem credincioşi, mergem prin credinţă şi nu luăm de la nimeni nimic ce nu este cu drept. Şi, în puţinul pe care îl câştigăm cinstit, Dumnezeu pune putere şi ne ajunge, şi ne rămâne, şi mai putem da şi la altul, [care e] lipsit. Pe când, pentru cel care se îmbogăţeşte prin nedreptate, chiar şi ceea ce câştigă pe drept este blestemat, din pricina celor pe care le fură. Şi nu-i ajunge… poate să adune [cum adună] apa, că se risipeşte precum vine. Dar celui credincios, Dumnezeu îi înmulţeşte puţinul lui. Şi, pe lângă că îi dă destul, îi dă marea mulţumire sufletească că s-a purtat cinstit şi în faţa lui Dumnezeu, şi în faţa oamenilor. Aşa trăieşte un credincios care cu fapta Îl mărturiseşte pe Domnul şi acolo unde cu cuvântul nu poate spune nimic.

Domnul Iisus să ne ajute să-I fim credincioşi cu fapta şi cu viaţa, şi cu adevărul, aşa cum ne spune Cuvântul Său cel sfânt. În felul acesta, noi vom înainta mereu spre Ierusalim. Vom urma, rând pe rând, pe înaintaşii noştri, pe urmele cărora Domnul ne porunceşte prin Cuvântul Său să mergem spre Împărăţia Sa. Şi vom trăi frumos, şi vom fi fericiţi. Copiii noştri vor fi binecuvântaţi şi sănătoşi. Mamele noastre vor fi binecuvântate şi sănătoase. Părinţii, taţii noştri vor fi binecuvântaţi şi vrednici. Adunarea noastră va fi binecuvântată, frăţietatea noastră binecuvântată, casa noastră îndestulată, viaţa noastră sfinţită şi munca noastră binecuvântată, şi plecarea, şi venirea noastră binecuvântate. Şi-i vom vedea, aşa cum spune şi scrie Cuvântul lui Dumnezeu, pe toţi cei iubiţi ai noştri înflorind ca nişte finici sub soarele frumos al verii binecuvântate. Şi, la vremea potrivită, în Ziua Judecăţii Domnului – care este foarte, foarte, foarte aproape –, noi vom fi împreună cu Domnul şi cu cei cu care am semănat şi am secerat împreună. Şi vom primi şi noi împreună cu ei sfintele Sale făgăduinţe şi răsplata Sa binecuvântată. Dar astăzi să ne facem vrednici de ea prin trăirea, prin credinţa şi prin statornicia noastră.

Noi ne bucurăm din toată inima că am avut acest prilej binecuvântat şi că am putut să vă vedem. Din toată inima mulţumim Domnului că v-a păzit şi v-a păstrat sănătoşi şi credincioşi. Din toată inima ne rugăm Domnului să vă păzească şi să vă păstreze şi mai departe sănătoşi şi trupeşte, şi sufleteşte şi, mai ales, în credinţă şi-n ascultare, pentru ca roadele vieţii noastre să fie o bucurie pentru noi şi să fie în ziua judecăţii un prilej pentru care Domnul să ne poată da viaţa veşnică împreună cu cei iubiţi ai noştri care ne aşteaptă acolo, care ne privesc prin duhul, care se roagă pentru noi ca şi noi să ajungem cu bine la locurile noastre care încă sunt goale acolo, dar, rând pe rând, le vom ocupa de-a dreapta Domnului nostru. În Ziua Răsplătirii, să ne vedem acolo. Şi dacă vom fi credincioşi, ne vom vedea. Pe pământul acesta, Domnul ştie dacă ne vom reîntâlni sau nu. Dar sunt plin de încredinţare că, umblând şi urmând calea Domnului, foarte curând ne vom întâlni lângă Domnul. Ce fericiţi vom fi atunci! Ochii noştri n-au văzut, urechile n-au auzit, la inima noastră şi la înţelegerea noastră nu s-a suit încă priceperea acestor minunate răsplătiri şi binecuvântări care ne aşteaptă la capăt. Dar să fim credincioşi până atunci.

Rugăm pe Domnul să ne ajute. Şi vă rugăm din toată inima să vă rugaţi şi pentru noi, să ne ajute şi pe noi să ne sfârşim cu bine slujba şi calea prin toate încercările. Să vedem faţa Lui cu bucurie şi să putem moşteni împreună făgăduinţele Lui scumpe în veci.

Slăvit să fie Domnul!

preluat din «Străngeţi fărâmăturile» vol. 5

error

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!