Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Fr. Prof. Gheorghe PRECUPESCU – la șase ani după trecerea la Domnul

Fr. Prof. Gheorghe PRECUPESCU – la șase ani după trecerea la Domnul

Fr. Prof. Gheorghe PRECUPESCU – la șase ani după trecerea la Domnul

Astăzi, 22 Iulie, se împlinesc 6  ani de când Fr. Prof. Gheorghe PRECUPESCU s-a mutat la cele veșnice.

Cei care l-au cunoscut păstrează vie imaginea chipului Fr. Prof. Gheorghe PRECUPESCU, de la frați, surori,  preoți, călugări și înalți ierarhi, profesori, elevi  sau oameni simpli. Pentru fiecare a avut un cuvânt bun și blând, îmbrăcat în înțelepciunea adâncă, smerită și pătrunsă de ideea datoriei, aceea de a face  educaţia intelectuală, religioasă şi morală creştină.

Răbdare, dragoste, jertfă, bucurie, pace, credință, dar și osteneala întru aproapele, sunt atributele unui Fericit înaintași, așa cum a fost Fr. Prof. Gheorghe PRECUPESCU

”Ştim din viaţa sa că în tot timpul, din tinereţe, când a cunoscut Cuvântul Domnului, a fost plin de bărbăţie, plin de curaj pe calea aceasta a credinţei. Ştim de mărturisirea lui puternică încă din sălile de judecată, înainte de a fi condamnat şi de a suferi pentru Domnul împreună cu atâţia alţi fraţi şi înaintaşi. Iar această credinţă plină de curaj şi luptătoare ne-a arătat-o şi nouă atât timp cât a stat la noi, la Bacău. Şi poate mai presus de alte lucruri pe care ni le-a împărtăşit, cu care a căutat să ne îndrume pe calea credinţei, fratele Ghiţă a avut acest îndemn, a avut această conştiinţă să ne îndemne să ne apropiem cu toată inima de Biserică, de părinţii noştri. Lupta aceasta a dus-o până la sfârşit; şi lupta aceasta, aş putea spune din păcate, uneori încă se mai continuă şi acum, pentru că de multe roi auzim că aşa este specificul Oastei; într-adevăr, Oastea are specificul ei, dar niciodată Oastea nu poate fi împlinită, nu poate fi mântuitoare pentru noi dacă, într-un fel sau altul, ne îndepărtăm de Biserică, de învăţătura ei, de Tainele ei, pentru că Sfântul Duh Care S-a pogorât la Cincizecime este Cel care lucrează în toate, şi în primul şi primul rând lucrează în Tainele Bisericii şi în toate tainiţele noastre, ale fiecăruia.

Ştim, de asemenea – şi ne amintim din nou că lupte sunt mereu pe calea mântuirii, lupte sunt mereu în sânul Lucrării, sunt mereu şi în sânul Bisericii –, că fratele Ghiţă, aici, la Sibiu, a dus şi aici lupta cu aceeaşi tărie în toate frământările, cu aceeaşi bărbăţie, care, în cuvântul său şi în toate scrierile a luptat ca învăţăturile înaintaşilor să vină la noi în duhul acela în care ele au fost scrise. Şi, meditând la felul său de vieţuire şi la această zi specială, să ne gândim şi noi că Dumnezeu rânduieşte pentru fiecare o cale şi nişte talanţi pe care ni i-a încredinţat fiecăruia, pe care ni i-a dăruit fiecăruia spre înmulţire, spre mântuirea noastră. (…) Dumnezeu să-i odihnească, să-i binecuvânteze, să-i răsplătească pe toţi înaintaşii noştri şi să ne ajute pe noi să le urmăm pilda lor cu nădejde, cu mult curaj, cu credinţă, spre slava Lui şi spre mântuirea noastră. Amin”

Fratele Mihai Iacobuţă (Bacău)

De la Fr. Prof. Gheorghe PRECUPESCU se păstrează  pe site-ul: oasteadomnului.ro, articole, poezii și înregistrări, care ni-l înfățișează pe cel a cărui viață a fost închinată lui Dumnezeu și oamenilor.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

 

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *