Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Fratele Neculai CHISTOL, din satul Slobozia, jud. Neamt

Fratele Neculai CHISTOL, din satul Slobozia, jud. Neamt

Fratele Neculai CHISTOL, din satul Slobozia, jud. Neamt

S-a născut la 20 iunie 1923. Se întoarce la Domnul în vara anului 1968, printr-o înştintare venită de la Domnul. Sora Lucica, sotia fratelui, ne mărturisește: După ce am venit de la biserică, m-am culcat putin. în timpul somnului, m-a trezit cineva şi mi-a zis: Hai scoală, să mergi la adunare! M-am sculat şi m-am dus la Neculai şi i-am zis că cineva m-a trezit să mă duc la adunare. Şi el mi-a zis: Du-te!  M-am dus la sora Chindea, care era la Oaste, şi i-am spus ca vreau să merg la adunare. La o săptămână i-am spus lui Neculai că mă duc iar la adunare dar el a rămas dormind. Însă, după ce am plecat eu, cineva l-a trezit din somn și l-a zis: ”Tu stai și dormi și ai tăi frați sunt duși departe…” În clipa aceea, s-a sculat, a venit după mine şi m-a ajuns în centrul satului, la magazin, şi mi-a zis că cineva l-a trezit să meargă la adunare. Atunci am făcut o cruce mare şi am zis: Doamne, ajută-ne să nu ne mai întoarcem inapoi de pe acest drum! Şi nu ne-am mai întors”

În casa fratelui Neculai au fost adunări mari, în vremurile cele mai grele de prigoană, printre care şi una când urmărit de securitate, a participat şi fratele Traian Dorz. A contribuit cu trup şi suflet pentru construirea celor două biserici. Din anul 1990, a fost abonat fidel la foaia noastră dragă «Iisus Biruitorul»

Cu o săptămână înainte de a trece la Domnul, a dorit să fie adunare în casa lui. Dorinta i-a fost împlinită, şi bucuria lui a fost mare, zicând: Asta e ultima adunare aici, pe pământ. Cu o zi înainte, a chemat trei preoti pentru Sf. Maslu, părinți Melinte Costică, Benta Sebastian şi Buruiană losif. După slujba Sf. Maslu, a avut un cuvânt deosebit pentru preoti satului, îndemnându-i să iubească şi să sprijine Oastea Domnului. Şi-a cerut apoi iertare, după care a dorit să se mărturisească şi să se împărtăşească. Pe 17 ianuarie, de dimineată, a chemat pe toti copii şi nepoti să vină şi sa-şi ceară iertare. A avut un cuvânt pentru fiecare împarte. Apoi a rostit pe de rost versurile cântării «Un lung tren ne pare viața” Pe la orele 17:00, când se pregătea de plecare, sora Lucica i-a adus lumânarea şi el o tinea în mână aprinsă. Atunci, văzând pe sotie şi pe băiat că plâng, le-a zis: ”Lăsati-mă să plec si nu mă mai tineti!“, după care a mai respirat de trei on şi a trecut senin şi liniştit în bratele Domnului. În cele două seri de priveghere, alături de frati, au venit şi mulți sateni, cunoscuti,rude şi vecini să-l privegheze ostăşeşte pe fratele Neculai.

Rugăm pe Domnul să-i odihnească sufletul său în corturile sale cele veşnice!

Adunarea Oastei din Slobozia şi Familia

mărturie culeasă de Andrei Micuțiu
din foaia Iisus Biruitorul, Nr. 9(673) 23 feb. – 1 mart. 2009

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!