Mărturii Meditaţii

Fraţilor, adevărul lui Dumnezeu nu face compromis…

„Era o vreme când fraţii se ascundeau de ochii securităţii, mai ales atunci când veneau fraţi de prin ţară şi se ducea repede vestea. Şi fratele Popa Petru a venit într-o zi şi la Pechea, împreună cu fratele Viorel Bar, cu fratele Ionuţ Pag… Şi s-a dus de veste printre fraţi să ne întâlnim după ce apune soarele, pe înnoptate, ca fraţii şi surorile să se strecoare mai uşor, să fie mai puţin vizibili. Şi am mers la un frate care avea o casă mai mare şi acolo am petrecut o noapte binecuvântată, o noapte albă. Acolo l-am văzut prima dată pe fratele Popa Petru. Am simţit în cuvântul lui că parcă se epuiza, părea că nu mai are aer, dar mărturisea Cuvântul cu atâta tărie, apăs, claritate şi limpezime. Am păstrat şi păstrez încă în inima mea această frumoasă amintire. (…)

,După aceea, l-am cunoscut pe fratele Popa Petru la multe prilejuri, pe la nunţi, l-am cunoscut la Sibiu, la mormântul Părintelui Iosif… Mi-era aşa de drag când îl vedeam că se urcă undeva mai sus să îl putem asculta. Avea în el ceva apostolic. Însă, l-am cunoscut într-o noapte de sfătuire pe fratele Popa Petru în casa noastră. Îi trimisese fratele Traian pe el şi pe fratele Moise, să vină în zona noastră – o zonă, într-adevăr, mai bogată, dar, ca orice familie numeroasă, şi cu multe probleme, şi cu multe frământări. Asta e Lucrarea Oastei! E o familie despre care spunea bine părintele profesor Vasile Mihoc: Familia Oastei nu e o familie rea, e o familie grea, pentru că e mare şi cu multe probleme. Şi fratele Traian a simţit şi i-a rugat să vină ei acolo, şi au coborât şi alţi fraţi din Moldova de Nord, şi din Moldova de Sud şi a fost o noapte de sfătuire. (…) Şi fratele Popa Petru, citind versetul de la Matei 5, 37 – Şi cuvântul vostru să fie ceea ce este da, da, şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este –, a zis: Fraţilor, adevărul lui Dumnezeu nu face compromis…, şi mesajul Oastei este un mesaj profetic; nu trebuie schimbat şi nu se negociază. Am rămas aşa de mirat pentru că nu văzusem atâta verticalitate până atunci…

Iată cum fratele Popa Petru a venit cu mesajul acesta atât de limpede. Şi a mai zis: Când este vorba de noi, de persoana noastră sau de lucrurile noastre, da, pe acestea le îngăduim, negociem, lăsăm de la noi, dar când este vorba de adevărul lui Dumnezeu, când este vorba de Lucrarea Oastei, noi trebuie să le transmitem la fel de sănătos şi de fidel aşa cum Duhul lui Dumnezeu le-a descoperit Părintelui Iosif. Iată, aşa au fost fraţii noştri, aşa a fost fratele Popa Petru”.

Fratele Gheorghe Neagu (Galaţi)

din cuvântul rostit în  25 iunie 2022 la Săucani, unde odihnește aşteptând Învierea cea de obşte fratele Popa Petru 

Lasă un răspuns