Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
 • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Frățiorul nostru, Paul Drăgoi, a trecut la Domnul!

Frățiorul nostru, Paul Drăgoi, a trecut la Domnul!

Frățiorul nostru, Paul Drăgoi, a trecut la Domnul!

Paul nu a fost un oarecare tânăr adolescent. Singurul copil, dorit și mult așteptat în familia lui, a fost un adevărat model pentru cei de vârsta lui dar și pentru mine, sau tine.

A fost ca mine, sau ca tine… Nu a strălucit prin talent într-un anumit domeniu și nu a realizat lucruri mărețe dar a înțeles încă de când era copil, rostul vieții pe pământ. Iubirea față de aproapele.

Neobosit și atent, echilibrat și cuminte, ascultător și iubitor, inocent și vesel.

Am rămas uimit când cineva care l-a întâlnit o dată sau de două ori a relatat despre el: Așa un tânăr o dată să îl întâlnești și nu poți să-l uiți.

Încojurat de prieteni, în jurul lui se adunau mereu. Așa-i cu omul frumos ți-e drag să fii în prezența lui, simți dragoste, liniște și siguranță – simți prezența lui Dumnezeu în el. De omul rău, nici numele nu vrei să i-l auzi.

Se întreba cineva: câti oare dintre prietenii mei, dacă i-aș suna în miez de noapte ar sări să ma ajute?

Paul era unul dintre ei disponibil oricând, fie că cineva avea nevoie de un sirop în miez de noapte dar farmacia era la 10km distanță, ori îl sunam să ridice un colet, mereu scurt răspundea oricui: Da, rezolvăm!

Avea 20 de ani, era student și-i era drag să muncească. Mergea și lucra pământul cu tractorul iar când era vorba de plată, Paul de multe ori avea grijă să fie și milostiv.

Neștiindu-se cu probleme medicale, marți 1 Ianuarie 2019 seara, tot înconjurat de prieteni s-a prăbușit din picioare. Transportat de urgență și diagnosticat cu anverism cerebral rup (vas de sânge rupt în zona creierului) a fost operat cu succes 3 zile mai târziu. A doua zi după operație, a deschis ochii, și-a strâns părinții de mână dar la scurt timp au intervenit alte complicații foarte grave, medicii rămânând neputincioși – inima lui Paul încetând să mai bată în dimineața de 19 ianuarie.

Dacă îți moare părintele, te numești orfan. Dacă îți moare partenerul de viață, te numești văduv. Dar dacă îți moare copilul… nu există cuvânt care să exprime durerea.

O grea suferință și total neimaginabilă pentru noi, o poartă mama și tatăl lui Paul, Laura și Ananie pentru care vă rugăm să îi pomeniți.

Un părinte spuena că Dumnezeu ia la el pe om atunci când omul e cel mai apropiat de El.

Paul, dragul nostru, tu ți-ai pregătit drumul și locul între îngeri. Te-am vrut înapoi pentru noi, dar Domnul te-a dorit și te iubește mai mult. Ne vei fi tuturor pildă de viețurie și așa să îndreptăm viețile noastre. Ai fi avut un viitor strălucit și bosăncenii s-ar fi mândrit cu-așa un gospodar. Dar pentru tine, a batut ceasul morții.

Veșnică să-ți fie pomenirea și în fața tronului dumnezeiesc să te rogi și pentru noi… cei rămași să ne luptăm cu greutățile acestei lumi.

*
Paul a fost un dar al cerului trimis pentru noi cei care l-am cunoscut.

fr. Iosif Andronic

Dumnezeu să-ți odihnească în pace sufletelul, iar părinților tăi să le facă cât mai ușoară această pierdere!

Frățiorul nostru, Paul, va fi adus acasă în cursul zilei de luni, 21 ianuarie, iar înmormântarea va avea loc joi, 24 ianuarie.

 

Author: Editor

4 Comentarii

 1. Dumnezeu sa-l ierte! El sa-i faca parte de odihna vesnica in bratele Lui iubitoare!
  Domnul sa-i mângâie pe toți ai lui rămași aici!

 2. Dumnezeu să-ți odihnească în pace sufletelul, iar părinților tăi să le facă cât mai ușoară această pierdere!

 3. Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească. Acuma 4 săptămâni colindam împreună prin Bosanci iar acuma ne strângem în durere.

 4. Mesajul familiei Drăgoi:
  *
  ,,Vouă, miilor și zecilor de mii de prieteni… tuturor încercăm să aducem mulțumiri, dar și fiecăruia în parte, pentru sprijinul de care a avut parte Paul, apoi noi, familia, în perioada grea prin care am trecut. Personalului medical de la Spitalul Județean de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava, apoi cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de urgenţă ,,Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași pentru efortul susținut și profesionalismul cu care au intervenit, autorităților locale, Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, și în mod special Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul, tuturor celor mai de aproape sau mai de departe și nu în ultimul rând presei locale și centrale care a făcut cunoscut necazul nostru. Ne-au susţinut necondiţionat fraţii şi surorile din Oastea Domnului Bosanci dar şi din ţară, toţi tinerii ne-au înconjurat cu marea lor dragoste faţă Paul.

  Pentru copilul nostru, știm că tot ce se putea face și mai mult decât atât s-a făcut. Am fost copleșiți de mesajele de condoleanțe primite din partea personalului spitalelor din Iași și Suceava. Am simțit cum durerea noastră a fost și durerea lor, însă știm că medicii tratează, dar cel care vindecă este singurul Dumnezeu.

  Din momentul în care s-a aflat de starea lui Paul am început să primim mesaje de susținere din toate părţile și fiecare s-a silit să ajute după putere. Știm că mulți apropiați dar și persoane pe care nici în acest moment nu le cunoaștem s-au rugat ca Paul să-și revină. Omenește e peste putință să înțelegem și poate dacă am încerca să găsim explicații ne-am răzvrăti împotriva Lui. Credem că Dumnezeu nu își dorește aceste tragedii, dar poate să le îngăduie, iar dacă se întâmplă știe El cu înțelepciunea Sa de ce…

  Au fost zeci de mii de persoane care au fost alături de noi fie venind la Paul pentru ultima dată, fie prin mesajele primite pe telefon ori pe rețelele de socializare. A fost peste puterea noastră de înțelegere, dar am simțit mângâiere din partea tuturor.

  Am spus că aceasta a fost nunta lui Paul. Toată familia s-a adunat din lumea întreagă, prieteni și vecini s-au întors acasă pentru el. Persoane care poate o singură dată l-au văzut în viața lor au venit să-și ia rămas bun, iar cei mai mulți dintre dumneavoastră ați urmărit pe internet parcursul celor trei zile. Colegi de facultate, profesori și foști colegi, colegi de serviciu de-ai noștri și prieteni ne-ați călcat pragul casei pentru a aduce bucățica de inimă frântă, dar și alinare pentru noi. Suntem împăcați cu gândul că Paul a fost pentru noi un copil ascultător, care ne-a adus doar bucurii, și am fost mereu mândri cu el! Aceste gânduri le poate avea orice părinte, însă mai presus decât atât, am simțit în zilele care s-au scurs că Paul a avut un dar deosebit de la Dumnezeu: a iubit mult și s-a făcut iubit de mulți. Sufletul lui de copil își găsea bucurie printre copii, iar mintea lui matură îl îndemna să muncească responsabil, atent și serios atât în pământurile Bosanciului, dar și în ogoarele Domnului, cu utilajele lumii acesteia, dar și cu faptele lui smerite și pline de bunătate.

  Aceste gânduri ne liniștesc și ne dau putere să mergem mai departe.

  Vă mulțumim pentru toate rugăciunile și jertfele pe care le-ați făcut pentru Paul, încă de la începutul anului. Dumnezeu să vă răsplătească cum știe El mai bine și mai potrivit sufletului fiecăruia.

  Să nu vi se pară că Dumnezeu nu le-a ascultat. După operație, Paul a deschis o clipă ochii, ne-a strâns de mână, iar prin succesul cu care s-a făcut operația Dumnezeu ne-a arătat că nu ne-a uitat și că rugăciunile noastre nu au fost zadarnice.
  Însă, ne-am rugat și să se facă voia Sa. Iar Dumnezeu și-a împlinit-o. Mulțumim Lui că ne-a dat și nouă un timp ca să putem accepta și înțelege lucrul acesta.

  Sfârșitul rugăciunilor noastre pentru boala lui Paul s-a petrecut în modul cel mai dureros. Săptămâna care a trecut a fost una îndoliată, atât pentru familie cât și pentru frățietatea Oastei Domnului din întreaga țară. Dar Paul ne-a privit de Sus. De acolo, împreună cu îngerii a scuturat norii peste noi, cei care l-am condus pe ultimul drum. Undeva între cer și pământ fulgii de nea s-au întâlnit cu lacrimile noastre vărsate pentru Paul și s-au preschimbat în boabe de lăcrămioare, umplând văzduhul de mireasma lor și inimile noastre de nădejdea revederii în Împărăția veșnică.
  *
  Cu durere dar şi multă recunoştinţă faţă de dumneavoastră,
  fam. Drăgoi Ananie şi Laura” — cu Paul Dragoi în Comuna Bosanci, Suceava.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!