Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home În faţa întregii adunări

În faţa întregii adunări

În faţa întregii adunări

I Cronici 29, 10

Numai acela Îl poate binecuvânta în chip vrednic pe Domnul în fața lumii, care Îl binecuvintează cu vrednicie mai întâi și mai ales în singurătatea sa.

Numai acela are o puternică rugăciune în adunare, care are mai întâi și mai ales o adâncă stare de rugăciune puternică în odăița lui ascunsă, cu Hristos.

Numai acela va putea avea un puternic cuvânt în fața mulțimilor, care se pregătește prin adâncă meditație, cugetând ziua și noaptea la voia lui Dumnezeu (Ps. 1, 2).

Nu toți cei ce se roagă în ascuns trebuie să se roage și în fața mulțimii. Dar cei care trebuie să se roage în fața întregii adunări au neapărat cea mai mare nevoie să se roage în ascuns, cât mai mult și mai adânc.

Nu toți cei care meditează adânc și cugetă asupra Cuvântului lui Hristos trebuie întotdeauna să se ridice și să vorbească în fața adunării. Dar cei care trebuie să se ridice și să vorbească întregii adunări vor fi vinovați înaintea lui Dumnezeu și înaintea celor cărora se ridică să le vorbească dacă mai întâi nu au meditat cu rugăciune asupra Cuvântului lui Dumnezeu, ziua și noaptea, în singurătatea lor.

Cine va avea timp să se roage în ascuns, va avea și putere de rugăciune publică. Cine va avea vreme să mediteze adâncind cu smerenie, cu evlavie și cu rugăciune Cuvântul voii lui Dumnezeu în singurătate, acela va avea și după aceea și îndrăzneală, și înțelepciune, și putere, și căldură în cuvântul său propovăduit mulțimii.

Ce îmi spun mie, spun tuturor. Și ce ne pretindem nouă, avem dreptul să cerem și altora – pentru slava și slujba lui Dumnezeu.

Nimeni n-ar trebui să-și ridice glasul și să se roage în mulțime, dacă nu se roagă adânc și fierbinte mai întâi acasă.

Nimeni n-ar trebui să îndrăznească să se ridice în fața întregii adunări să vorbească din Cuvântul lui Hristos dacă mai întâi nu l-a adâncit cu teamă și cu rugăciune acasă la el, ca să-l înțeleagă, să-l asculte, să-l trăiască el mai întâi.

Slavă veșnică Ție, Marele nostru Învățător Iisus Hristos, Care ne-ai dat nu numai cutremurătoarea grijă despre trebuința rugăciunii și a cugetării zi și noapte asupra voii lui Dumnezeu, ci ne-ai dat și cea mai cutremurătoare pildă de trăire a lor.

Fă-ne și pe noi, pe toți, să urmăm deplin nu numai învățătura Ta, ci și pilda Ta. Amin.

Traian Dorz – Hristos, Pîinea noastră zilnică.

Author: Editor

5 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *