Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Îndrăzniţi şi cereţi de la Dumnezeu

Îndrăzniţi şi cereţi de la Dumnezeu

Îndrăzniţi şi cereţi de la Dumnezeu

Acolo unde vin copiii şi nu-s ceruţi de la Dumnezeu, ci sunt primiţi oarecum ca şi o pacoste, acolo nu vă aşteptaţi niciodată să fie îngeri. Acolo totdeauna se va naşte numai un demon. Şi pentru toţi acei din lume, din societate şi din popor vor răspunde mamele care i-au crescut, în primul rând.

O, surorile noastre, mame, mai cereţi de la Dumnezeu şi copii – şi atunci îi daţi lui Dumnezeu. Nu cereţi mereu numai noroc, nu cereţi mereu numai sănătate, nu cereţi numai pâine… Cereţi de la Dumnezeu copii. Pentru că atunci Dumnezeul Acela care vi-i dă are grijă ca să le dea şi noroc, are grijă ca să le dea şi pâine, are grijă ca să le dea şi hăinuţe… are grijă Dumnezeu.

Îndrăzniţi, surorilor noastre, la aceasta! Îndrăzniţi şi cereţi de la Dumnezeu. Dumnezeu vrea viaţa, Dumnezeu este Acela care iubeşte. Dumnezeu este Acela care vrea să vi-i dăruiască. El este Acela care a spus: „Creşteţi, înmulţiţi-vă şi umpleţi pământul!”.

Cine opreşte viaţa este un criminal. Şi locul criminalilor unde va fi? Nu cerul! Chiar dacă aici, pe pământ, stau în Biserică, stau între fraţi… Nu, locul criminalilor va fi dincolo, în întunericul, în plânsul şi scrâşnirea dinţilor veşnic şi veşnic.

Pentru ca să se nască nişte oameni sfinţi, trebuie ca ei, în primul rând, să aibă nişte părinţi sfinţi. Dacă citim tot Cuvântul lui Dumnezeu de la Moise la Samuel şi la Ioan Botezătorul şi la toţi ceilalţi aleşi, oameni mari ai lui Dumnezeu, [vedem că] toţi aceştia au avut nişte mame sfinte şi de la mamele lor ei au învăţat sau au primit… Aşa cum spunea Sfântul Pavel despre Timotei, despre bunica lui şi despre mama lui şi apoi: „sunt încredinţat că şi în tine”… Toţi oamenii aceştia au avut nişte mame sfinte care i-au crescut. Numai mamele sfinte, numai părinţii sfinţi pot să crească îngeri, pot că crească sfinţi pentru Dumnezeu.

De aceea, iubiţii mei fraţi şi surori, cereţi de la Dumnezeu cu lacrimi, cereţi de la Dumnezeu cu post şi cu rugăciune, ca să vă dăruiască fii pentru Împărăţia lui Dumnezeu, pentru Lucrarea lui Dumnezeu. Ca să nu mai creştem şi noi din aceia care mâine Îl vor huli pe Dumnezeu. Nu vă miraţi, dar poate din casele lor niciodată nu s-a înălţat vreo rugăciune, ci numai blesteme, păcate…

 

din vorbirea fratelui Popa Petru (Săucani) la botezul de la Buciumi – 28 noiembrie 1981
72. „OARE CE VA FI PRUNCUL ACESTA?”
Strângeţi fărâmiturile / Traian Dorz. – Sibiu: Oastea Domnului, 2010, 2 vol.

error

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!