Întâlnirea preoţilor coordonatori ai Asociaţiei Oastea Domnului din Moldova

În sala de şedinţe a Centrului eparhial Roman a avut loc, ieri, 28 ianuarie 2013, întâlnirea clericilor din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, responsabili cu îndrumarea şi coordonarea activităţii desfăşurate de membrii Asociaţiei „Oastea Domnului“, informează Ziarul Lumina.

După cum a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, reuniunea a fost prezidată de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

„Şedinţa acestui comitet de iniţiativă a avut drept scop principal cunoaşterea şi soluţionarea eficientă a unor probleme din cadrul Asociaţiei «Oastea Domnului» şi a raporturilor cu Biserica la toate nivelurile. În cadrul întâlnirii s-a pus în discuţie elaborarea unui proiect de implicare, prin preoţii de parohie, a membrilor Asociaţiei «Oastea Domnului» în activitatea liturgică a Bisericii. De asemenea, s-a propus o întâlnire a preoţilor care coordonează membri ai Asociaţiei «Oastea Domnului». Aceasta ar urma să se desfăşoare la centrul administrativ al fiecărei eparhii din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Prin intermediul acestor întâlniri se vor căuta modalităţi prin care preoţii pot fi implicaţi în viaţa pastoral-misionară şi liturgică a comunităţii. PS Ioachim Băcăuanul a mulţumit tuturor celor prezenţi, apreciind faptul că în urma întâlnirii au rezultat idei ce pot fi analizate la nivelul fiecărei eparhii“, a spus pr. Constantin Gherasim.

PS Ioachim Băcăuanul a fost desemnat de Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei să coordoneze activităţile desfăşurate de Asociaţia „Oastea Domnului“ în Moldova.

Stire publicată pe portalul Basilica.ro

Lasă un răspuns