Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Întâmpinaţi cu linişte suferința când vine

Întâmpinaţi cu linişte suferința când vine

Întâmpinaţi cu linişte suferința când vine

16. Să iubiţi suferinţa şi să-I mulţumiţi lui Dumnezeu pentru ea! Să nu vă speriaţi de ea când se apropie de voi, ci s-o întâmpinaţi cu linişte când vine, sub orice formă v-ar veni şi oricât de adânc v-ar îmbrăţişa, şi oricât de mult v-ar ţine în braţele ei.

17. Orice suferinţă aduce cu ea ceva divin în fiinţa celui care o ştie primi ca trimisă din partea lui Dumnezeu. Suferinţă trupească ori sufletească, suferinţă în trup ori în familie, suferinţă din cauza nedreptăţii ori din cauza iubirii, suferinţă din pricina Domnului ori din pricina lumii – orice fel de suferinţă ne-o îngăduie ori ne-o trimite Dumnezeu şi ne este dată numai cu un scop purificator, eliberator, sfinţitor.

18. Oricare din aceste feluri de suferinţă creează în noi acel grad de sensibilitate şi trezeşte în noi acel fel de corzi tainice cu care putem cânta şi plânge cel mai divin… Cu care putem înţelege şi simţi tainicele sunete ale inspiraţiei trimise de Dumnezeu spre noi cel mai bine numai prin acestea.

19. Cine nu şi-a sensibilizat sufletul său prin suferinţă, prin iubire, prin lacrimi, prin rugăciune, prin aceste tainice şi divine mijloace rânduite de Dumnezeu tocmai pentru această sensibilizare, – acela n-a creat niciodată şi nici nu va putea să creeze vreo lucrare cu adevărat inspirată, o poezie de valoare, o melodie stră-lucită.

20. Dar acel suflet creator care a făcut cunoştinţă adâncă şi înaltă cu suferinţa, cu iubirea, cu rugăciunea, cu jertfa, cu lacrimile cele mai grele şi mai profunde, – acela să fie fericit. Suferinţele sale au trecut ori vor trece curând, – dar urmele lor, binecuvântările lor, creaţiile lor vor rămâne în etern. Înălţimile binecuvântate pe care i-au ridicat ele sufletul şi roadele inspiraţiei pe care le-a cules el de pe acolo – pentru el şi pentru alţii – sunt acele sfere cereşti pe care le-au atins numai profeţii, numai sfinţii, numai inspiraţii lui Dumnezeu duşi de Duhul Sfânt.
Ce mai contează orice preţ dat suferinţei pentru acest mare şi veşnic câştig adus de ea?
Dumnezeul nostru, cât de mult trebuie să-Ţi mul-ţumim pentru ea! Dă-ne, Te rugăm, acest fel de a gândi!
Amin.

Întâi să fim / Traian Dorz. – Ed. a 2-a, Sibiu : Oastea Domnului, 2016

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!