Meditaţii

Îţi mulţumesc că M-ai ascultat

La învierea lui Lazăr – Ioan 11, 41

Mulţumirea către Dumnezeu este nu numai dovada unei recunoştinţe pentru o minune sau mai multe pe care Dumnezeu le-a făcut ascultân­du-ne rugăciunile de mai înainte. Ci este şi dovada unei încredinţări că toate cele ce încă Îi vor mai fi cerute lui Dumnezeu vor căpăta şi ele ascultare şi împlinire la vremea lor. O astfel de rugăciune de mulţumire nu se putea înălţa spre Tatăl Ceresc decât din gura Fiului Său, Care a căutat totdeauna să facă în toate şi în totul numai voia sfântă a Tatălui. Pe un astfel de Fiu, însăşi voia împlinită a lui Dumnezeu Îl va asculta totdeauna, fiindcă şi El ascultă totdeauna de această sfântă voie. Şi o astfel de rugăciune s-a putut înălţa spre Tatăl Ceresc numai din guri a căror inimă şi trăire umblau într-o astfel de desăvârşită ascultare de Tatăl şi de Fiul, după călăuzirea Duhului Sfânt. Ce binecuvântată şi ce puternică este ascultarea de Dumnezeu! Nici o stare şi nici o virtute nu este mai răsplătită ca ea.

Nimeni nu este mai iubit şi mai răsplătit nici înaintea lui Dumnezeu, nici înaintea oamenilor ca acela care în curăţie şi în smerenie are un duh ascultător şi îşi împlineşte cu credincioşie toată ascultarea sa faţă de oricine.

Hristos S-a făcut ascultător de Tatăl până la moarte (Filip. 2, 28). De aceea a şi fost ascultat şi va fi ascultat până în vecii vecilor. Căci pe măsura ascultării eşti ascultat şi de către Dumnezeu, şi de către oameni. Dacă asculţi cu plăcere, eşti ascultat cu plăcere. Dacă faci cu bucurie, ţi se va face cu bucurie. Dacă îi faci mulţumiţi pe alţii şi alţii te vor face mulţumit pe tine. Şi dacă vei umbla să-i fericeşti pe alţii şi Dumnezeu va îngriji să fie şi pentru tine alţii care să-ţi caute ţie fericirea… Bineînţeles, cu prigoniri pe pământ. Dar prigonirile – numai pe pământ (Marcu 10, 28-31).

Mulţumire veşnică Ţie, Tatăl nostru cel Ceresc, Care ne-ai ascultat rugăciunile făcute Ţie în Numele Domnului nostru Iisus Hristos şi în dragostea ascultării Lui. Te rugăm, ajută-ne prin Duhul Sfânt să trăim o viaţă de desăvârşită ascultare de Tine şi de Cuvântul Tău, pentru ca, ori de câte ori vom cere ceva în Numele Lui, să fim ascultaţi şi noi, şi ai noştri. Amin.

Traian DorzHristos Pâinea noastră zilnică.

1 Comment

  • paraschiva 4 mai 2011

    Salavit sa fie Domnul !

    Doamne , din tot suletul te rog sa ma ajuti sa nu-mi fac de rusine crdinta, si nemul , si legamantul . Eu stiu Doamne ca nu e usor dar, cu ajuorul Tau voi ajunge cu bine la liman , Voi sta sub ascularea Ta Doamne si a fratilor mei pe care Tu Doamne mi iai dat . Si pentru acesti Frati minunati Doamne iti multumesc.Si te rog Doamne sa-i ajuti si sa-i intaresti cu Harul tau in lucrareaTa Doamne. Pentru mine personal eu nu cer decat iertarea , eu ma bucur cind vad ca ei sint ajutati de tine Parinte. ITI MULTUMESC PARINNTE SiNTE.

Lasă un răspuns