Anunţuri

Lansarea cărții: „Libertatea Duhului și sclavia modernă”

Miercuri, 27 martie, ora 19.00, la Muzeul Mitropoliei vă invităm la lansarea cărții: „Libertatea Duhului și sclavia modernă”.

Vor vorbi: Pr. Prof. Dr. Ioan Chirilă și Prof. Dr. Adrian Opre, decanul Facultății de Psihologie. Mărturia lui Andrei Argentis ne va arăta că oricine poate ajunge la libertate cu ajutorul Domnului.

De asemenea, tinerii Oastei Domnului vor susține un moment muzical. Vă așteptăm cu bucurie!

Slăvit să fie Domnul!

***

Am citit extrem de bucuros volumul ce-l aveți și frățiile voastre în faţă. E scris vioi, aproape jurnalistic, asemeni unui jurnal de idei ce ne sunt dăruite ca să străbatem greutatea zilei, cu toate însetarile ei.

Fără a fi incisiv, Părintele Claudiu este incomod. Analiza propusă de el e vie, ancorată în realitatea imediată, nedorită, dar reală. Lectura crizei înrobirii noastre sub semnele păcatului şi ideologiei care caricaturizează libertatea şi adevărul este dureroasă, pe alocuri dificil de realizat chiar de către autor. Ştiindu-i fragilitatea şi dragostea de oameni şi de Mântuitorul Hristos, sunt convins că multe din pagini le-a scris cu nodul în gât, altele revoltat fără a fi anarhic, cum îl bănuiau transmiţătorii de parabole când îşi rostea crezul la televizor. Muncitor cu sârg în ogorul lui Hristos, Părintele Claudiu Melean a făcut din comunitatea liturgică în care slujeşte o familie de oameni dezrobiți, liberi în Hristos, dispuşi să trăiască după Magna Charta a libertăţii umane, Evanghelia Domnului nostru lisus Hristos.

Aici e taina scriiturii părintelui Claudiu Melean! În dibǎcia de a te face părtaş Bisericii şi rigorilor ei cu exigenţa de odinioară a mărturisitorilor. De aceea îl văd mereu ca un mărturisitor cu zâmbet de copil. Citiți şi recăpătați-vă gustul Libertăţii. În Hristos şi în Ortodoxie.

Părintele Constantin Necula