Meditaţii

MÂINILE ÎN SUS

Mâinile în sus înseamnă legătura cu cerul prin care primim puterea să biruim, cum primeşte lampa [elec­trică], ce are legătura cu uzina, să lumineze.

Nu este în lumea asta un lucru mai mare şi mai frumos decât a cădea în genunchi şi a înălţa mâinile în rugăciuni către Dumnezeu. Când staţi în genunchi şi mâinile vi se strâng în rugăciune, când ochii vi se umplu de lacrimi şi glasul vi se înalţă fierbinte spre Domnul, atunci să ştiţi, dragii mei, că harul Duhului Sfânt se revarsă peste voi… Atunci steagurile voastre vor fâlfâi biruitoare şi biruinţa voastră este asigurată.

O, ce dar şi putere mare este rugăciunea! Eu care scriu aceste rânduri nu-mi cruţ genunchii şi nu mă ruşinez de lacrimile rugăciunii. Faceţi şi voi aşa. În felul acesta vom birui totul.

Părintele Iosif Trifa

 

DIN VORBIREA PĂRINTELUI IOSIF – RUSALII 1937

 „…Vă rog pe toţi care credeţi că v-am făcut vreun bine sufletesc să nu mă uitaţi.

Să veniţi la mormântul meu în fiecare an, la Rusalii, să veniţi când şi câţi veţi putea la mormântul meu cu flori, cu cântări, cu rugăciuni, cu vorbiri, cu Cuvântul lui Dumnezeu – Biblia, pentru ca şi dincolo de mormânt să mă încredinţez şi să mă bucur că Oastea Domnului cea vie trăieşte, lucrează şi biruie.”

«Ecoul» nr. 5 din 1937

Zile şi adevăruri istorice / Traian Dorz. – Ed. a 3-a. – Sibiu: Oastea Domnului, 2010