Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Muzica religioasă ca specializare a Facultăţii de Teologie Sibiu

Muzica religioasă ca specializare a Facultăţii de Teologie Sibiu

Muzica religioasă ca specializare a Facultăţii de Teologie Sibiu

Începând cu acest an, Facultatea de Teologie Ortodoxă Andrei Şaguna din Sibiu a venit cu o salutară şi imperios necesară ofertă educaţională: secţia de Muzică religioasă. Oastea Domnului, în tradiţia ei misionară primară deja, a cooptat şi convertit muzica într-unul din cele mai de forţă şi mai eficiente mijloace pastorale. De aceea cântarea religioasă, transfigurată şi primenită prin Lucrarea Oastei, a dat naştere unei adevărate şcoli de creaţie şi manifestare a Adevărului de credinţă (şi) prin muzică. Ani de-a rândul, în condiţii din cele mai dificile, Dumnezeu a rânduit şi crescut cântăreţii, muzicienii Oastei Domnului, care s-au ridicat, prin muncă asiduă şi binecuvântare, la înălţimea unei chemări speciale, profesioniste, în lucrul Domnului.

Iată că acum ni se oferă un cadru specializat, în care toţi cei ce doresc să se iniţieze sau să aprofundeze această zonă, a muzicii religioase, o pot face cu cadre specializate, cu o îndelungă experienţă în domeniu, în cadrul unei facultăţii de teologie în care s-au format, de-a lungul timpului, zeci, poate sute de fraţi ostaşi, acum preoţi pe tot cuprinsul Neamului românesc. Dintre disciplinele propuse, menţionăm: teorie, solfegiu, dictat, ansamblul coral, dirijat coral, istoria muzicii, armonie, forme muzicale, cântare bizantină, liturgică etc.

Înscrierile se pot face între 9-14 septembrie a. c., admiterea urmând să aibă lor în 16 septembrie. Pentru orice alte informaţii, Pr. Streza Dan Alexandru, tel.: 0743117072.

De asemenea, tot în aceiaşi perioadă, Facultatea de Teologie din Sibiu organizează a doua sesiune a examenului de admitere şi la secţia de Teologie Pastorală, pentru locurile rămase libere.

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!