Traian Dorz

Nădăjduieşte în Domnul

Oricine a fost odată robul alcoolului, când se lasă de el, are de luptat cu un vrăjmaş puternic. Dar oricine se ia la luptă cu Satana să nădăjduiască în Domnul, căci El îl va ajuta să biruie în lupta cu cel rău.

În fiecare pahar este o viperă şi oricine îşi deschide ochii vede în fiecare butoi sânge, lacrimi şi otravă.

Oricine bea sau dă altuia să bea face crimă.

Cum să te mai poţi apropia de acestea, omule?

Cum să te mai poţi aşeza lângă băutură?

Cum să-ţi mai poţi întinde mâna spre pahar?

Cum să-l mai poţi duce la gură?

Cum să-l mai poţi înghiţi?

Când ştii cât de categorică este osânda rostită de Cuvântul lui Dumnezeu faţă de băutură…

Când ştii câte nenorociri aduce ea trupurilor şi sufletelor omeneşti.

Când ştii că orice picătură de alcool măreşte câştigul blestemat al diavolului şi loveşte în faţa şi în inima lui Dumnezeu.

Cum să mai ajuţi şi tu la acest rău, sprijinind lucrările diavolului direct împotriva lui Dumnezeu? Oricine răspândeşte băuturile îl ajută pe diavol să zdrobească inima Domnului, nefericindu-I făpturile pe care Dumnezeu le-a iubit şi le iubeşte atât de mult (Ioan 3, 16).

Cum să mai faci vin sau ţuică?

Cum să mai torni aproapelui tău băuturi îmbătătoare (Habacuc 2, 15)?

Cum să mai ţii în casa ta, în pivniţa ta, pe masa ta sau să primeşti să fie aduse la tine şi măcar un strop din această otravă care poartă direct peste ea chipul şi pecetea morţii şi a diavolului?

Cum? Cum? Cum mai poţi fără să-ţi ardă ochii? Şi mâinile? Şi sufletul?

Priveşte şi îngrozeşte-te!

Prăbuşeşte-te la picioarele Crucii lui Hristos. Ascunde-ţi ochii scăldaţi în lacrimi lângă rănile lui Hristos. Cuprinde-te strâns de harul mântuitor al Jertfei Lui şi scapă de balaurul înspăimântător, lepădându-te de el cu legământ pe totdeauna chiar acum.

O, Dumnezeule Salvator, îndură-Te de oricine zace rob al diavolului prin alcool. Izbăveşte-i pe toţi, Doamne, de acest Satan şi fă-i să vină la Tine spre mântuire.

Şi ai milă, Doamne, şi de cei ce se înşală crezând că au dreptul măcar la un pahar. Căci aceştia sunt tot la fel de pierduţi.

Amin.

Traian DorzHristos Pâinea noastră zilnică.

1 Comment

  • traian 17 august 2011

    Cat de actuale sunt si astazi scrierile inaintasilor nostrii ! Sa le citim si sa spunem si la altii cum am invatat noi la Oaste. Daca nu o facem NU suntem vrednici de numele de ostas,parerea mea. Slavit sa fie Domnul !

Lasă un răspuns