Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Noi apariții editoriale – Cea dintâi condițe a mântuirii: Nașterea din Nou

Noi apariții editoriale – Cea dintâi condițe a mântuirii: Nașterea din Nou

Noi apariții editoriale – Cea dintâi condițe a mântuirii: Nașterea din Nou

Conditia mantuiriiSelecție de texte
din opera scrisă și vorbită
a omului lui Dumnezeu, Traian Dorz,
Ed. Oastea Domnului, Sibiu, 2014, 680 p.,
ediție îngrijită de Ovidiu Rus

Puține sunt cărțile-punte care să producă limpezimi radicale, intuiții duhovnicești ce țin de iconomia revelației, de dezvăluirea lui Dumnezeu către marii Săi oameni, pentru ca, din exercițiul lor chenotic, să poată fi împărtășite apoi deslușiri divine către noi, ceilalți. Cea dintâi condiție a mântuirii: Nașterea din Nou. Selecție de texte
din opera scrisă și vorbită a omului lui Dumnezeu, Traian Dorz, apărută în aceste zile în Editura Oastei Domnului, este nu doar un eveniment editorial de excepție, ci mai ales o datorie de conștiință față de înaintașii Lucrării și, în special, față de Fratele Traian. Tematica abordată –  deloc facilă teologic și destul de controversată pentru mulți din cei ce frizează cu ignoranță adevărurile de credință – este una de o stringentă, imperativă actualitate: Nașterea din Nou ca reconfirmare de către Oastea Domnului, a mărturisirii dintodeauna a Bisericii.

În aproape 700 de pagini, într-un format de carte generos și într-o ținută grafică de excepție (și nu greșim cu nimic dacă afirmăm că avem de-a face cu o ediție de lux a acestui volum), regăsim inserate texte programatice din Fratele Traian Dorz cu privire la Nașterea din Nou, de o acuratețe extraordinară și de o profunzime uimitoare.

Apărută într-un moment omagial, cartea aceasta – cum punctează foarte bine Ovidiu Rus, sub îngrijirea căruia a văzut lumina tiparului volumul în discuție – , trecută în trăire, ”ar fi cel mai fericit omagiu pe care l-am putea aduce memoriei fratelui Traian Dorz acum, la împlinirea a 100 de ani de când s-a născut cu trupul printre noi. Și atunci vom avea și noi intrare slobodă în Împătăția cerurilor împreună cu el, cu Părintele Iosif și cu toți sfinții lui Dumnezeu care au ajuns în această Împărăție pentru că au purtat încă din viața pământească, pe ființele lor, pecetea nașterii din nou”.

Cartea poate fi comandată la Librăria Oastei Domnului, la prețul de 35 RON.

Editura

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!