Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Noutăţi editoriale – Crucea misiunii – de Pr. Petru Roncea

Noutăţi editoriale – Crucea misiunii – de Pr. Petru Roncea

Noutăţi editoriale – Crucea misiunii – de Pr. Petru Roncea

Crucea misiuniiPr. Petru Roncea
Crucea misiunii
(Ed. Oastea Domnului, Sibiu, 2016, 368 p.)

 

Crucea misiunii poate fi o sintagma simptomatică pentru oricine doreşte să se salveze din starea aceea abominabilă de căldicel (pe care o amendează Scriptura) sau din ignoranţa activă în care ne abandonăm adesea, cei mai mulţi dintre noi. La Părintele Petru Roncea ea devine un ţel conductor, o direcţie de fidelitate hristică. Pentru că volumul cu acest titlu, pe care ni-l dăruieşte, nu este decât o constantă preocupare a autorului pentru o împreună lucrare în slujba lui Dumnezeu, un stăruitor apel la responsabilizare. Şi spunem aceasta motivaţi de coerenţa unui demers exersat pe parcursul a zece ani în rubrica editorială a foii Iisus Biruitorul, în care Părintele Petru nu doar că îşi revendică o identitate distinctă, dar se şi înscrie în tradiţia de legitimitate a unui traiect gazetăresc început de înaintaşi şi rămas ca matrice izvoditoare de adevăr pentru continuatori.

Volumul poartă recomandarea de lectură a Pr. Prof. Vasile Mihoc, cel care prefaţează cumulul de editoriale apărute în aceşti ultimi ani, regăsite, acum, în volum, într-o seducătoare coeziune. „Materialele publicate de Părintele Roncea în foaia Iisus Biruitorul – remarcă Pr. Prof. Vasile Mihoc – abordează subiecte variate (de interpretare biblică, de introducere şi orientare în scrisul patristic şi filocalic, de istorie a Bisericii, de învăţătură dogmatic-teologică, de relevare a profunzimilor şi a frumuseţii textelor noastre liturgice etc.) cu aceeaşi mare seriozitate şi maximă competenţă. (…) În ansamblul operei Părintelui Petru, editorialele au adus, de fiecare dată, perspectiva şi clarificările unui om al lui Dumnezeu şi slujitor al Bisericii Sale profund ancorat în realitatea Oastei Domnului. (…) Părintele Petru Roncea dovedeşte constant, cu o argumentare solidă prin conţinut şi impecabila în exprimarea acestui conţinut, că demersul Oastei Domnului este profund ancorat în adevărul credinţei mântuitoare a Bisericii lui Hristos, care este Ortodoxia.”

Ştim foarte bine că multe din lucrările Părintelui Iosif Trifa, în special, s-au constituit în acest fel, din articole tematice sau rubrici susţinute pe parcursul anilor. Valorificarea acestor scrieri în pagină de carte a adus, întotdeauna, un plus de însemnătate fiecărei apariţii în volum în parte. De aceea, şi de această dată, Părintele Petru Roncea face dovada probităţii acestei cutume în contemporaneitate. Iar crucea misiunii fiecăruia dintre noi nu poate suferi niciodată de perisabilitate.

Cartea poate fi comandata la Librăria Oastea Domnului

Romeo PETRAŞCIUC

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *