Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Noutăţi Editoriale: Grupaje tematice din învăţăturile Părintelui Iosif Trifa

Noutăţi Editoriale: Grupaje tematice din învăţăturile Părintelui Iosif Trifa

Noutăţi Editoriale: Grupaje tematice din învăţăturile Părintelui Iosif Trifa

Ed. Oastea Domnului, Sibiu, 2017, 352 p.

Seria Scrisul cel dintâi din cadrul Editurii noastre s-a îmbogăţit cu un nou titlu, Grupaje tematice din învă­ţăturile Părintelui Iosif Trifa. Volumul, apărut de curând sub îngrijirea lui Ovidiu Rus, este articulat pe 12 teme distinctive, originând din articolele Părintelui Iosif publicate – în special, în Lumina Satelor şi Isus Biruitorul – între anii 1922-1937. Ajunsă la cea de-a 9-a apariţie a seriei, cartea aceasta e o versiune fluidă, cu ample virtuozităţi de accesibilitate atât pentru cititorii fami­liarizaţi cu opera Gornistului Oas­tei Domnului, cât şi pentru cei care se intersectează insular, la un moment dat, cu această scriitură. Validate experimental în epoca în care au fost publicate, temele acestea nu sunt doar simple exerciţii de strategie editorială, ci mai degrabă punţi de refacere în Duh a acelei perioade, extrem de fertilă duhovniceşte, cu cea de azi, abandonată barbariei concretului, relativismului găunos şi cinic. Părintele Iosif Trifa avea mereu o privire poliedrică asupra mesajului hristic, de aceea activitatea sa e una cu valenţe enciclopedice, situându-se mereu în varii zone de abordare şi procesare a învăţăturii de credinţă. De aceea nu miră pe nimeni nici de această dată dacă găsim teme precum Însemnări de sub braţele Crucii, Crucile Oastei, Un rând de învăţături despre credinţă, Lângă Cuvântul lui Dumnezeu, În cămara Psalmistului David, Cercetând Scripturile, alăturate unor expuneri ludice, precum Dezlegări biblice, Ghicitori biblice, Istorioare etc. Sau cum dintr-o tonalitate gravă, profetică, Părintele Iosif, atunci când situaţia o cere şi o simte ca pe o captatio benevolentiae, devine de o poznaşă isteţime, plasând câte o glumă sănătoasă, însă întotdeauna cu tâlcul ei la purtător. De altfel, Părintele Iosif e şi iniţiatorul şi semnatarul, în acest sens, al unei alte longevive rubrici, intitulată sugestiv Să mai şi râdem.

La fel ca şi celelalte volume din seria Scrisul cel dintâi, şi această carte este o ediţie cartonată, bogat ilustrată cu imagini din foile vremii. Grupaje tematice din învăţăturile Părintelui Iosif Trifa se poate comanda la Librăria Oastei Domnului, la preţul de 23 RON.

 

Romeo PETRAŞCIUC

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *