Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Nu întâmplător, fr. Traian Dorz, este pomenit în Ziua Sfinţilor Români

Nu întâmplător, fr. Traian Dorz, este pomenit în Ziua Sfinţilor Români

Nu întâmplător, fr. Traian Dorz, este pomenit în Ziua Sfinţilor Români

„(…) Stăm lângă acest mormânt, dar în acest mormânt avem un apostol al nostru, pe părintele, pe fratele nostru, Traian Dorz, care ne-a răscolit prin poeziile lui, prin cuvântul meditaţiilor lui din cărţile ce le-a scris. De aceea suntem aici, ca să-i aducem omagiu memoriei sale, pentru toate suferinţele îndurate în cei şaptesprezece ani prin închisorile comuniste şi care, iată, astăzi este, nu întâmplător, pomenit în Ziua Sfinţilor Români.

Mâine vom sărbători pe Sfinţii Români şi, iată, el a ajuns printre aceştia fără a fi canonizat între sfinţi. Şi noi ne bucurăm de aceasta, pentru că aşa a găsit cu cale să facă Dumnezeu cu el. Aceasta, pentru că şi fratele Traian – ca şi ucenicii, din evanghelia de astăzi, aleşi de Domnul – a lăsat totul atunci când a fost chemat de Domnul său ca să meargă să-L urmeze. Şi-a lăsat casa, familia, şi a mers la Sibiu la Părintele Iosif, căruia i-a urmat întocmai. În aceasta se vede credinţa sa. (…)

Am crede că această chemare sfântă pe care le-a făcut-o Domnul ucenicilor ar fi şi astăzi doar pentru unii aleşi din popor, mai deosebiţi. Dar Dumnezeu cheamă pe tot omul la această misiune sfântă. Şi, începând de la botez, toţi suntem consacraţi pentru o misiune sfântă în lume. Ni se pecetluiesc cu Duhul Sfânt toate mădularele, pentru a fi puse în slujba lui Dumnezeu, spre a aduce roade pentru mântuirea noastră şi a semenilor noştri. De aceea, şi noi, cei de astăzi, după două mii de ani de creştinism, trebuie să ascultăm chemarea lui Hristos de a ne întoarce la El, lăsând toate preocupările ce ne leagă atât de mult de ele şi ne opresc de la punerea în valoare a consacrării primite, adică aceea de a ne închina întreaga viaţă slujirii lui Dumnezeu. (…)“

Pr. Costel Prisecaru, din Teleorman

spiuiri din cuvântul rostit la adunarea de comemorare de la mormântul fratelui Traian Dorz / iunie 1998

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *