Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home 26 Februarie – Nu mă lăsa fără răspuns, Doamne…

26 Februarie – Nu mă lăsa fără răspuns, Doamne…

26 Februarie – Nu mă lăsa fără răspuns, Doamne…

26 februarie – Psalmul 28, vers 1

Nu este strigăt de rugăciune adâncă şi fierbinte la care bunul Dumnezeu să nu răspundă în vreun fel. Numai mintea noastră, prea neatentă adesea, nu aude şi nu înţelege răspunsul Lui. Uneori Domnul răspunde îndată… Răspunde grabnic atunci când primejdia este foarte aproape de noi sau când vremea ajutorului Său este sosită sau când rugăciunea este strigată cu putere şi disperare din tot sufletul răscolit. Uneori răspunde mai târziu sau chiar mult mai târziu, fiindcă nici primejdie, nici grabă nu era să răspundă mai devreme. Timpul amânat era şi el necesar pentru ca răspunsul lui Dumnezeu să fie într-adevăr folositor pentru cel ce l-a cerut. Uneori parcă nu răspunde deloc. Dar sufletul cu adevărat încrezător în înţelepciunea şi în iubirea lui Dumnezeu, chiar şi în tăcerea Lui, ştie că este un răspuns. Inima celui care s-a rugat astfel cu încredere, bizuită pe dragostea lui Dumnezeu, să fie liniştită aşteptând răspunsul de la El.

Dacă vine îndată, este fericit şi izbăvitor… Dacă vine mai târziu, înseamnă că atunci era nevoie să vină. Iar dacă nu vine deloc, îşi găseşte liniştire în încredinţarea că aşa era cel mai bine. Şi nu se zbuciumă, nici nu se întristează din pricină că Domnul pare că îl lasă fără răspuns la rugăciunea care I-a fost făcută.

Uneori Domnul răspunde într-un fel cu totul contrar celui la care s-a aşteptat sufletul care s-a rugat Lui. Chiar şi în astfel de cazuri trebuie să primim cu recunoş-tinţă răspunsul lui Dumnezeu. Fiindcă noi, necunoscând tainele prezentului sau viitorului, ne putem ruga pentru ceea ce nu poate fi iertat (1 Ioan 5, 16). Sau pentru ceea ce nu mai poate fi schimbat (Isaia 51, 6). Sau pentru ceea ce nu poate fi folositor (Iac. 4, 3). Drag suflet care te rogi stăruitor şi cu credinţă lui Dumnezeu, fii plin de încredinţarea că El nu va rămânea fără răspunsul potrivit la strigătele rugăciunilor tale!

Se cere numai să ai răbdarea şi priceperea ca să-l aştepţi, să-l auzi şi să înţelegi răspunsul Său. Fii însă deplin încredinţat că într-un fel Dumnezeu îţi va răspunde. Iar răspunsul Său, ori în care fel ar fi, va fi chiar acela care este spre binele tău sau al aceluia pentru care te rogi! Fii încredinţat deplin că aşa cum va răspunde Domnul, şi nu altfel, este cel mai bine. Apoi, după aceea, de fiecare dată veghează cu mulţumiri lui Dumnezeu pentru orice mod în care ţi-a răspuns El rugăciunilor tale! (Col. 4, 2).

error

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!