Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home „Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi”.

„Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi”.

„Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi”.

Vă îmbrăţişăm cu dragoste pe fiecare, fraţilor tineri care doriţi să vă căsătoriţi. Luaţi-vă neveste, şi voi, surorilor, luaţi-vă bărbaţi din Casa Tatălui vostru. Nu vă înşelaţi cum s-au înşelat atâţia tineri care s-au crezut prea viteji şi s-au căsătorit cu oameni din lume, trecând peste Cuvântul Domnului care spune: „Să nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi”.

De aceea vă îndemnăm, tinerilor: păziţi-vă de cursele vrăjmaşului care vi se pun în cale. Casa Tatălui nostru din ceruri este o Casă bogată. Uitaţi-vă câţi tineri împodobesc adunările noastre ca nişte flori frumoase de primăvară. Puteţi să vă alegeţi fiecare. Însă vă îndemnăm din capul locului: nu alergaţi după frumuseţe, nu alegeţi bogăţii, nu alegeţi calităţi pământeşti. Căci un proverb bine spune: „Frumuseţea ţine numai trei zile”.

Voi căutaţi caractere potrivite, suflete şi inimi care să se potrivească cu voi, oameni născuţi din nou, din Jertfa Crucii Domnului Hristos. Voi, toţi care alergaţi după frumuseţe, ca mâine o să vă pară rău. Căutaţi bogăţii sau situaţii? Ca mâine o să vă pară rău şi o să plângeţi cu lacrimi amare.

Sunt atâtea mărturii din anii tinereţii noastre despre atâţia tineri care au greşit încheind legământul de căsătorie cu fete necredincioase şi astăzi plâng cu lacrimi amare greşeala pe care au făcut-o. Noi vă prevenim şi pe frăţiile voastre, dragilor tineri, să rămâneţi credincioşi în această Lucrare, să rămâneţi credincioşi la picioarele Domnului Hristos. Căutaţi-vă tovarăş de viaţă în această Lucrare, căci Dumnezeul nostru e plin de dragoste şi plin de bunătate pentru voi.

Când va veni timpul căsătoriei voastre, puneţi în faţa lui Dumnezeu, ca să vă scoată tovarăş de viaţă cum le-a scos odinioară tuturor credincioşilor care s-au încrezut în El. Aruncaţi-vă soarta în Mâna Domnului şi El va purta grijă de voi. Ne-ar părea rău, dragilor tineri, ca, după ani de zile de alergare, după ani de zile de auzire a Cuvântului lui Dumnezeu, să faceţi pasul acesta greşit, pe care apoi să-l plângeţi toată viaţa. Vă puteţi pierde veşnicia făcând pasul acesta necugetat.

Vedem atâţia fraţi plecând de la adunare cu lacrimile în ochi pentru că soţiile lor nici o cămaşă curată n-au vrut să le dea când era vorba de adunare. Vedem atâtea surori care plâng cu lacrimi amare în adunare când văd câte un bărbat că se întoarce la Dumnezeu – şi ele spun în inima lor: „Doamne, unde e bărbatul meu?”. Bărbatul tău, soţia ta necredincioasă sunt în lume. Pentru că atunci când ai fost tânăr sau tânără, tu nu ai ales o pereche potrivită, nu ai cerut de la Domnul, nu L-ai întrebat pe Domnul de pasul pe care l-ai făcut.

Mulţi cad într-o greşeală şi spun aşa, dacă îşi leagă inima de o fiinţă – chiar necredincioasă să fie – ei spun în faţa Domnului: „Apoi să întreb pe Domnul dacă e voia Lui sau nu, în privinţa căsătoriei mele.” Şi, fără să înţeleagă răspunsul Domnului, spun cu tărie şi altora: „Eu L-am întrebat pe Domnul şi Domnul mi-a spus că e bine aşa”. Iar după ani şi ani de trăire, oamenii aceştia îşi dau seama că L-au minţit şi pe Domnul, şi i-au minţit şi pe fraţi. Dar e prea târziu când o văd, căci nu mai pot îndrepta nimic.

Fraţilor dragi, „o dată a vorbit Dumnezeu, de două ori am auzit eu”, ne spune psalmistul. Iar Cuvântul strigă: „Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi”. De câte ori dorim să ne spună nouă Dumnezeu? De câte ori trebuie să ne spună, ca să auzim o dată?

„O dată a vorbit Domnul şi de două ori am auzit”…

Dacă aşa a poruncit Dumnezeu, noi aşa vom face!…

Dumnezeu să-i binecuvânteze pe tinerii noştri, să facă ei, la rândul lor, nunţi ca acestea. Dumnezeu să binecuvânteze planurile lor de căsătorie, căci fetele noastre vor fi mamele de mâine care vor creşte sfinţi pentru Împărăţia lui Dumnezeu.

Tinerii noştri vor fi lucrătorii de mâine, care va trebui să ducă Cuvântul lui Dumnezeu; şi să nu plece la adunare plângând că au lăsat acasă o soţie necredincioasă. Ci să meargă sprijiniţi de rugăciunile soţiilor şi ale copiilor, ca să poată duce slujba aceasta după voia lui Dumnezeu.

Mulţumim Domnului pentru prilejul acesta minunat şi să ne ajute Domnul ca, întorcându-ne de la nunta aceasta, fiecare dintre noi să le ducem fraţilor noştri care ne aşteaptă acasă o veste bună despre ceea ce am văzut aici în acest loc, să putem merge încărcaţi de bucurie sufletească.

Facă Domnul ca şi la nunţile voastre să fie aşa!

Slăvim pe Dumnezeu din toată inima pentru bucurii. Amin.

Slăvit să fie Domnul!

din vorbirea fratelui Popa Petru (Batiz) la nunta de la Ceişoara – sâmbătă, 29 iunie 1974

Strângeţi fărâmiturile / Traian Dorz. – Sibiu: Oastea Domnului, 2010 – vol. 1

Author: Editor

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *