Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home O chemare de ajutor la fel de actuală ca atunci în anul 1924

O chemare de ajutor la fel de actuală ca atunci în anul 1924

O chemare de ajutor la fel de actuală ca atunci în anul 1924

„O chemare de ajutor pentru strângerea spicelor sufleteşti din această gazetă

Învăţăturile sufleteşti care le seamănă această gazetă, acum trecută de doi ani, au rodit în multe suflete, şi mulţi s-au îndreptat prin citirea lor. Scrisorile ce le primesc zilnic din toate părţile sunt cea mai grăitoare dovadă că Cuvântul lui Dumnezeu lucrează şi astăzi în sufletul oamenilor.

O şcoală de învăţături sufleteşti am făcut din această gazetă şi cine a intrat de la început în această şcoală multe a putut învăţa. Dar acum, după doi ani, un neajuns începe a se ivi. În şcoala acestei gazete, mulţi au intrat numai acum, alţii după un an, şi, cu aceştia, ar trebui să încep şcoala iarăşi de la început, iar cu ceilalţi trebuie să înaintez mai departe în lucrul Domnului, şi prin asta şcoala sufere.

Învăţăturile sufleteşti date prin această gazetă stau ca nişte spice împrăştiate într-un ogor de muncă pentru Evanghelia Domnului, şi aceste spice ar trebui strânse la un loc, orânduite şi tipărite în cărţi şi cărticele ieftine care să se desfacă apoi în popor. Dar acest lucru nu mai stă în puterea mea. Tiparul cere azi averi întregi şi ceea ce se tipăreşte iese foc de scump, iar poporul nu se prea însufleţeşte pentru cărţi scumpe.

În faţa acestor greutăţi, împins de dorul de a putea duce lucrul Domnului mai departe, cu tot mai mare câştig sufletesc, apelez la cititorii acestei gazete să ajute cu obolul lor strângerea spicelor sufleteşti din această gazetă şi legarea lor în cărţi ieftine pentru popor. «Lumina Satelor» are mulţi prieteni şi dacă cât mai mulţi vor trimite cât de cât din prisosul inimii şi puterii lor băneşti, vom putea da într-o carte toate evangheliile duminicilor şi tâlcuirea lor, precum şi alte cărţi şi cărticele de învăţătură sufletească (toate împodobite cu frumoase chipuri din gazetă).

Darurile ce se vor trimite pentru strângerea spicelor vor ajunge în banca cea mai bună care va slobozi banii în umblare sufletească şi va plăti după ei camăta cea mai scumpă: vestirea Evangheliei Domnului, pentru mântuirea sufletească a deaproapelui. Toate darurile se vor publica, ca mulţămită publică în această gazetă.

Preot Iosif Trifa, redactorul gazetei «Lumina Satelor»”

«Lumina Satelor» nr. 9, din 9 martie 1924

Istoria unei jertfe – vol 1 / Traian Dorz. – Ed. a 2-a, rev. – Sibiu: Oastea Domnului, 2016-

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!