Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home O poartă ciudată

O poartă ciudată

O poartă ciudată

Cu metrul în mână, un om măsura intrarea unei porți. Tot măsura și se tot mira:
– Un metru și 20 cm lățimea; Un metru și 80 cm înălțimea? Se poate? se întreba omul mirat. Parcă nu-i ieșea măsura și începea din nou.
Un metru și 80 cm înălțimea, un metru și 20 cm lățimea! Hm! – se înciuda din nou omul și începea din nou. Începu de sus, începu de jos, începu de la dreapta, începu de la stânga, dar metrul dădea tot același rezultat: Un metru și 20 cm lățimea; Un metru și 80 cm înălțimea.
Asudase omul de atâta frământare.
Pe urmă, în fața porții începură a se opri trecătorii mirați și unul întrebă:
– Ce te căznești, omule, măsurând de atâtea ori ușa asta?
– Păi, dragii mei – răspunse omul – mă tot mir cum s-a putut ca pe o ușă ca asta, lată de numai un metru și 20 cm și înaltă de un metru și 80 cm, să încapă casa mea, vitele mele, moșia mea și toată averea mea…
Atunci oamenii se uitară deasupra porții unde era scris ‹‹cârciumă›› și înțeleseră totul. Era vorba de unul care își mâncase averea aici la cârciumă. Pe o ușă atât de mică intrase toată averea lui.
Cu adevărat, mică este ușa cârciumei, dar pe ea intră atâtea și atâtea case și moșii. Și ce este și mai rău: pe urmă intră și sufletul omului în iad.
Cu adevărat, cel ce a îndrăgit ușa cârciumei, a pierdut totul.

Pr. Iosif Trifa, în „Alcoolul – duhul diavolului”, Ediția a III-a, Editura ‹‹Oastea Domnului››, Sibiu, 2001, pg. 48-49

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *