Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home O RUGĂCIUNE a fratelui Ion Voaideş

O RUGĂCIUNE a fratelui Ion Voaideş

O RUGĂCIUNE a fratelui Ion Voaideş

de la nunta de la Piatra Şoimului – 9 martie 1977

În Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.

Tatăl nostru şi Dumnezeul nostru cel Veşnic, înaintea Ta ne ridicăm şi ne plecăm, Doamne, cu mulţumire, în clipa aceasta. Îţi mulţumim, Doamne, pentru că ne-ai ajutat până în clipa aceasta şi ne-ai binecuvântat. Mulţumim pentru prezenţa Ta în mijlocul nostru, pentru sfaturile şi învăţăturile pe care ni le-ai dat şi ne-ai umplut inima de bucurie şi de pace. Mulţi dintre noi am venit aici îndureraţi de anumite împrejurări din viaţă. Dar aici ne-am răcorit, ne-am liniştit inimile noastre şi sufletele noastre, pentru că Tu ai fost şi eşti în mijlocul nostru.

Îţi mulţumim pentru atâta har şi binecuvântare câtă ai revărsat de aseară începând şi până acuma în mijlocul Lucrării, în mijlocul adunării acesteia, la nunta aceasta. Se vede, Doamne, desluşit puterea Ta şi Duhul Tău cel Sfânt Care a lucrat prin fraţii care s-au ridicat şi au vorbit şi prin cei care am ascultat cu plăcere Cuvântul Tău cel sfânt. Ne-ai dat, Doamne, atâtea bucurii – Îţi mulţumim, Doamne Sfinte.

Te rugăm să binecuvântezi tinerii cu prilejul cărora am venit aici, la nunta lor, pe nepotul şi nepoata mea. Să-i binecuvântezi cu pacea Ta. Să-i binecuvântezi cu dragoste şi cu pace, Doamne, să-i păzeşti la adăpostul Tău cel sfânt. Să binecuvântezi, Doamne, pe nunii care i-au cununat, care au fost martori la cununia lor. Să binecuvântezi părinţii care i-au crescut şi s-au ostenit cu ei. Căci credinţa nu se moşteneşte, Doamne, ci se dobândeşte. Tu le-ai dat această credinţă, crescând în familiile lor aceşti copii. Te rugăm să-i binecuvântezi.

[Te rugăm] şi pentru tineretul care urmează şi creşte aici în Lucrarea Ta, copiii noştri, copiii fraţilor, să-i ajuţi şi pe ei, Doamne. Să-i călăuzeşti cu Duhul Sfânt şi pe ei, ca să aibă şi ei parte de prilejuri de acestea, să nu facă durere părinţilor lor. Să nu verse părinţii lacrimi din cauza lor. Ajută-i, Doamne, (…) călăuzeşte-i cu Duhul Sfânt, că cea mai mare bucurie a părinţilor este să aibă copii credincioşi. Ajută, Doamne, Te rugăm.

Te rugăm să binecuvântezi, Doamne, mai departe Lucrarea Ta. Să ne păzeşti la adăpostul Tău cel sfânt pe toţi. Să-i binecuvântezi, Doamne, pe cei care au greutăţi în familie, care au necazuri şi care nu sunt înţeleşi de cei din jurul lor. Tu-i cunoşti pe toţi. Ascultă rugăciunea lor şi păstrează-i credincioşi, ca să nu se despartă de Tine în vreun fel sau altul, pentru că fiecare avem sufletul nostru care va răspunde înaintea Ta.

Ajută-i, Doamne, Te rugăm, pe toţi acei care ridică mâini curate către Tine ca să-i păstrezi în Lucrare, aici la picioarele Tale.

Ajută-ne, Doamne, pe toţi să păstrăm credinţa până la sfârşit. Şi pe noi, bătrânii, şi tineretul Tău, floarea Lucrării Tale, să-i binecuvântezi, Doamne.

Te rugăm să-i binecuvântezi pe fraţii noştri care n-au putut veni aici din pricini binecuvântate. Să-i binecuvântezi pe cei bolnavi, care stau pe paturile lor de suferinţă. Să-l binecuvântezi pe fratele Traian… omul care s-a pus în slujba aceasta, în Lucrarea aceasta şi care este în suferinţă. Ajută-l, Doamne! Dă-i sănătate, Doamne, că este nevoie de el aici. Şi ascultă rugăciunea lui când se roagă înaintea Ta pentru noi. De-atâtea ori s-a rugat… binecuvântează-l. Şi pe toţi acei care se roagă, şi pe toţi acei care cugetă la legea Ta şi la rânduielile Tale.

Pentru toţi cei bolnavi, care stau pe paturile lor de suferinţă, Te rugăm să le dai sănătate, mângâiere şi pacea Ta, Doamne. Să le uşurezi suferinţele lor după planul Tău cel mare şi binecuvântat pentru orice copil pe care-l iubeşti, care vine la Tine.

Binecuvântează, Te rugăm, Mântuitorul nostru scump şi drag, şi hrana aceasta pe care fraţii, din dragoste, ne-o împart şi ne-o dau, care vine din Mâna Ta cea binecuvântată, pentru trupul acesta. Îţi mulţumim şi pentru ea şi Te rugăm s-o sfinţeşti, Doamne, şi s-o binecuvântezi.

Iar pe fraţii care vor pleca imediat şi [de care] ne vom despărţi, să-i binecuvântezi în călătoria lor către casă, [să meargă] cu inima plină de bucurie. Şi să aibă – şi să purtăm cu toţii – ca o piatră de aducere aminte nunta aceasta, lucrarea aceasta, prezenţa Ta în mijlocul nostru. Darurile Tale să le putem păstra în inima noastră, Doamne, până la sfârşitul vieţii noastre.

Păzeşte-i pe fraţii care se retrag către case: de primejdii, de orice rău şi aju­tă‑i să ajungă cu bine la casele lor, ducând mai departe Cuvântul Tău cel sfânt.

Pentru toate, în clipa aceasta, Îţi mulţumim, Te lăudăm, Tatăl nostru cel ceresc şi Te binecuvântăm împreună cu Domnul Iisus, Mântuitorul nostru, şi cu Duhul Tău cel Sfânt. Amin.

Strângeţi fărâmiturile / Traian Dorz. – Sibiu: Oastea Domnului, 2010 – vol. 5

error

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!