Traian Dorz

O uşă deschisă în Cer

Slavă veşnică Ţie, Marele, Dulcele, Bunul şi Scumpul nostru Mântuitor şi Domn, Iisus Hristos, Care într-o zi ca asta ai deschis uşa cerului şi Te-ai coborât pe scara strălucită şi dulce a dragostei până în cel mai jos locaş din lumea noastră, spre a ne lumina şi mântui pe noi.

În urma Ta, pe aceeaşi uşă deschisă în cer s-au coborât îngeraşii din Dimineaţa Naşterii Tale şi lumina lor a strălucit celor mai chinuiţi dintre oameni, acelora care n-aveau nici casă şi nici somn – păstorilor săraci din câmpia Betleemului sfânt. Lor le-a fost vestită prima dată minunea credinţei, slava speranţei, triumful iubirii, prin Tine, dulce Iisus, drag Iisus, scump Iisus, minunat Mântuitor Iisus.

Şi în urma Ta, pe aceeaşi uşă deschisă de Tine în cer, s-a revărsat apoi şi se revarsă neîncetat spre noi toate nesfârşitele binecuvântări ale Tatălui Ceresc – şi toate numai pentru Tine, numai din pricina dragostei Tale, Preadulcele nostru Mântuitor şi Dumnezeu, Iisus Hristos.

Şi uşa deschisă din cer, Tu ne-o ţii mereu deschisă, de la venirea Ta din cer, de la plecarea Ta în el.

Pe uşa aceasta deschisă se duc rugăciunile noastre la Tatăl Ceresc – şi pe ea vin izbăvirile şi binefacerile Lui spre noi.

Pe uşa aceasta deschisă în cer urcă şi coboară îngerii noştri cu ajutorul lor şi cu mulţumirile noastre.

Pe uşa aceasta deschisă în cer au intrat şi vor intra în slava şi răsplata veşnică toţi înaintaşii şi sfinţii care au biruit în luptele credinţei şi care au răbdat până la moarte pentru Numele Tău, dulcele, dragul, scumpul şi bunul nostru Mântuitor, Iisus Hristos.

Pe uşa aceasta deschisă din cer vei veni Tu în curând iarăşi, ca să ne iei şi pe noi pe totdeauna la Tine acolo unde Tu ai pregătit dragostei noastre împreunate pe totdeauna cel mai fericit şi mai dulce loc – mai fericit şi mai dulce decât este cu putinţă a ne gândi acum.

De aceea, din tot sufletul nostru Te slăvim, Te iubim şi Te dorim pe Tine, având mereu ochii inimii îndreptaţi spre această fericită uşă deschisă, de după care Te aşteptăm să vii.

O, vino, Doamne Iisuse!

Amin.

Traian DorzHristos Pâinea noastră zilnică.

4 Comments

 • paraschiva 25 decembrie 2011

  Slavit sa fie Domnul Iisus , Ce frumos alifie pentru sufletele noastre sint aceste cuvinte , Doamne miluieste-ne .

 • lucia 25 decembrie 2011

  Slavit fie El in veci, amin.

 • NEMES PETRU 25 decembrie 2011

  FRATELE TRAIAN A FOST INSPIRAT DE DUHUL SFANT, PREDICILE LUI SUNT ADEVARATE INVATATURI, CE PACAT CA ASTAZI NU AVEM PRINTRE NOI UN ASTFEL DE OM.

 • liliana 28 decembrie 2011

  Eu simt ca fratele TRAIAN DORZ este si acum printre noi, prin ceea ce el a scris.
  Noua ne ramine sa citim , sa citim si iar sa citim , cu multa credinta si atentie si sa punem in practica vietii noastre minunatele sale invataturi. Domnul sa ne ajute la aceasta si sa-i multumim Lui ca ne-am nascut si traim in aceste vremuri.

Lasă un răspuns