Oastea Domnului

Ospăţul lui Vlad Ţepeş

Lui Vlad Ţepeş, domn al Munteniei, i se dusese vestea pentru cruzimile lui.
Odată, Vlad Ţepeş a strâns la curtea lui pe toţi cerşetorii din ţară. Şi le-a dat un ospăţ plin de toate bunătăţile. O zi şi o noapte a ţinut veselia acestui ospăţ. Au mâncat, au băut şi-au petrecut cerşetorii ca niciodată în viaţa lor.
Dar, pe urmă, ce s-a întâmplat? Un lucru groaznic. Vlad Ţepeş i-a strâns pe toţi într-o şură mare şi le-a dat foc. A fost un ospăţ scump, pe care cerşetorii l-au plătit, la sfârşit, cu viaţa lor.

Aşa e, dragii mei, şi lumea asta cu desfătările ei, cu „ospăţul” ei. „A mea este lumea!” zicea diavolul către Iisus, în pustie (Matei 4, 8).
Şi cu lumea aceasta îi cheamă diavolul pe oameni la ospăţul desfătărilor. îi cheamă cu parola: „Suflete, bea, mănâncă şi te veseleşte” (Luca 12, 19). Iar oamenii ascultă glasul lui satan şi se strâng grămadă ca oile la „ospăţul” său.
Dar vai, amarnic vor plăti pe urmă acest „ospăţ”! Ca şi cerşetorii lui Vlad Ţepeş, vor fi poftiţi după aceea în focul iadului. Diavolul care i-a ospătat îi va pofti pe urmă în focul cel de veci.

Pr. Iosif Trifa – 600 de Istorioare religioase

1 Comment

  • DICA ANGELA 14 aprilie 2011

    SLAVIT SA FIE DOMNUL ASCULT CU DRAG ADUNAREA DE LA GALATI SI MEREU SE ANUNTA CA SE TINE IN DIRECT MA BUCUR NULT DAR VAS INTREBA DACA NU SE SUPARA CINEVA DE CE NU ESTE ANUNTATA SI ADUNAREA DE LA COMANESTI EU SINT DIN COMANESTI SI STAU IN BRASOV AM CAUTAT PE TOATE SAITURILE DAR NU GASESC AM INTREBAT PE CINEVA DESPRE ADUNAREA CARE ARE LOC PE 16 APRIIL SI DACA ESTE PE TARA SI AM PRIMIT UN RASPUNS BOMBA 1!!!!!!!!!.CA ESTE DE LA NOI ,ADICA A CUI ESTE … A NOASTRA DECI SIMERIA . FRATILOR SIT DE MICA MAMA SI BUNICII MEI AU FOST SI SINTEM IN OOOAAASSSTTTEEE DOMNULLLLL.SA MA IRTATI EU VA DORESC PE TOTI CARE AM CRESCUT INTRE SCUMPII NOSTRI FRATI SI SURORI ACOLO IMI ESTE INIMA SUFLETUL MEU SE BUCURADE TOTI ABSOLUT FARA CUVINTELE SI NUMELE A NOASTRA A VOASTRA AM PATIT LA BRASOV SA NU SE SUPERE NIMENI DAR MIA PERDUT COPII DIN ACEASTA CAUZA VA SALUT CU CINTAREA DEPARTE N TOTDEAUNA SI MULTES RELELE PE LUME ………..

Lasă un răspuns