Mărturii

Pe urmele Mântuitorului – ”Peștera laptelui”

Fotografie0483
Două fete din Betleem
În imaginea aceasta se văd două fete din Betleem. despre portul și înfățoșarea femeilor din Betleem am scris mai pe larg la pag. 81

Foarte mişcătoare este şi aşa-numita „Peştera Laptelui”, săpata într-o stâncă albă ca laptele. Se spune că aici s-a ascuns Maica Domnului cu Pruncul Sfânt din calea prigonitorilor. Intr-o zi, când alăpta Pruncul Sfânt, câteva picături de lapte au căzut din sânul ei şi stânca îndată s-a albit ca laptele şi aşa a rămas până azi. In acel loc s-a ridicat azi un altar de închinare (dăm pe pagina dinainte fotografia acestui altar, înlăuntru tocmai se văd doi pelelermi rugându-se).
In acest loc se roagă mai ales femeile care n-au copii şi mamele care n-au lapte destul ca să-şi alăpteze copiii. Pe lângă rugăciune, femeile duc din acest loc, ca leac, şi praf din piatra cea alba (calcar pulverizat). In acest loc am văzut femei rugându-se cu toate suspinele sufletului lor, să le învrednicească Dumnezeu şi pe ele cu dar de copii. Din ţări îndepărtate vin pe aici femei şi mame să se roage lui Dumnezeu pentru dar de copii şi belşug de lapte pe seama copiilor sugari.
Văzându-le suspinul am suspinat şi eu, gândindu-mă la multe-multe femei de pe la noi care se strică de copii, care se „feresc” de copii şi care îşi leapădă copiii, făcându-se în acest chip nişte ucigaşe de fii şi osândite la pieire veşnică. Am suspinat gândindu-mă că pe la noi se folosesc altfel de leacuri: de cele de stricat copii (sau mai bine zis de ucis copii). O, cum s-a păgânit lumea!

  Părintele Iosif  Trifa
din volumul “Pe urmele Mântuitorului

9 Comments

 • Florentina 7 septembrie 2014

  Buna ziua! Ceea ce se spune despre praf este adevarat, daca chiar crezi cu adevarat. Am primit acest praf de la o maicuta care slujea la Manastirea Radu Voda -Bucuresti, pentru a-l folosi primului copil care avea probleme de sanatate. Intrand pe net si citind despre el, am hotarat sa-i dau copilului putin(fiind facator de minuni) si sa iau si eu cu sotul cate putin, deoarece ne mai doream inca un copil si nu reuseam sa mai raman insarcinata. Nu era perioada propice pentru a ramana insarcinata, dar cu toate astea in sufletul meu simteam ca va fi bine; si intradevar asa a fost, am ramas insarcinata si am nascut un baiat mare 3,49 kg si sanatos. Ideea este sa crezi din tot sufletul si Maica Domnului prin acest praf te ajuta sa faci copii.
  Baiatul meu are acum 5 luni, dar arata ca un copil de 8 luni, deci prin credinta si rugaciune si laptele meu a fost destul de hranitor pentru el .
  Doamne ajuta!

 • Mariana 29 septembrie 2014

  Buna Florentina am citit povestea ta si vreau s ate intreb ce rugaciuni ai spus sau daca ai postit…si eu am primit acel praf si nu stiu cum sa l folosesc. Iti multumesc

 • Alina 17 noiembrie 2014

  Buna,
  Si eu am primit praful. Am inteles ca trebuie sa tin post, dar nu mi-e clar daca pot deja sa iau praful sau astept sa termin postul. Si eu as vrea detalii. Multumesc!

 • mihaela 1 ianuarie 2015

  Buna Florentina
  Am si eu acest praf dar nu prea stiu ce rugăciune sa spun.
  Tu ce rugăciuni ai făcut?
  Multumesc

 • olesea 8 ianuarie 2015

  Salut fetelor! Va rog din suflet sa ma ajutati sa sa-mi spuneti cum pot sa fac rost si eu de acest praf…sunt din Republica Moldova si i-mi este mai dificil dar i-mi doresc din tot sufletul un babby.Va multumesc anticipat!

 • Andra 26 octombrie 2015

  Buna, imi doresc fff mult sa incerc si eu acest praf. Stiti pe cineva care se duce acolo? sau cum as putea sa il obtin? Multumesc anticipat

 • RODICA 22 martie 2016

  Buna ziua,
  Mi-ati putea spune cum sa procur acest praf?
  Multumesc,

 • Lia 25 august 2016

  Cumpot procura si eu praf de la grota laptelui , va rog ajutati-ma.

 • Mariana 11 aprilie 2019

  Bună ziua. As dori rugăciunea cre se spune. Am primit pliculetul cu praf dar scrie în engleza a multumesc

Lasă un răspuns