Mărturii

Pe urmele Mântuitorului – Stau pe locul unde a fost răstignit Mântuitorul

Înainte de a merge mai departe cu patimile de pe Cruce şi moartea Mântuitorului, mă voi opri puţin să spun unele amănunte despre ce înfăţişare are azi locul unde a fost răstignit Mântuitorul. De la al zecelea popas din drumul Crucii, urci 18 trepte de piatră până sus pe vârful Golgotei, unde este al unsprezecelea şi al doisprezecelea popas: pironirea pe Cruce şi răs­tignirea Mântuitorului, începem să ne suim la acest preasfânt loc unde Crucea a deschis izvorul mântuirii noastre. Nu voi uita niciodată fiorul cu care am s.uit mai întâi aceste trepte.

Cu sufletul plin de fior urc treptele Golgotei. Sui­şul duce printr-un loc închis pe de laturi cu pereţi. Sunt la a zecea treaptă şi nu se vede încă locul cel sfânt, păşesc pe a unsprezecea… a cincisprezecea… a şapte-sprezecea…, păşesc ultima treaptă şi iată sunt in faţa unui altar ce străluce în mulţimea luminilor şi podoa­belor: iată locul unde a fost răstignit Mântuitorul!

Să spun în cuvinte ce am simţit când am ajuns în acest loc îmi este peste putinţă. Oricât meşteşug aş pune în pana de scris n-aş putea spune fiorul ce l-am simţit în aceste clipe, în faţa locului unde S-a răstignit Mântuitorul simţi un ceva ce te cutremură de sus până jos, simţi fiorul grozavelor chinuri ce le-a suferit Iisus aici. In faţa locului unde S-a răstignit Mântuitorul simţi ceva ce te doboară îndată jos în genunchi şi te porneşte să plângi cu toate suspinurile inimii tale şi cu toate lacrimile ochilor tăi…

Părintele Iosif  Trifa
din volumul “Pe urmele Mântuitorului

Lasă un răspuns